Και αφού ολοκληρώθηκε το Συνέδριο της ΓΣΕΕ, τώρα το χοντρό παρασκήνιο που βρίσκεται σε εξέλιξη αφορά τις σκληρές διαπραγµατεύσεις µεταξύ των παρατάξεων για τη συγκρότηση του επταµελούς προεδρείου.

Πρόεδρος θα είναι εκ νέου ο Γ. Παναγόπουλος από την ΠΑΣΚΕ. Το ενισχυµένο σε επίπεδο δυνάµεων ΠΑΜΕ εδώ και µια εικοσαετία έχει επιλέξει να µη διεκδικεί θέση στο προεδρείο της συνδικαλιστικής οργάνωσης. Αν δεν κάνω λάθος, τελευταία φορά που είχε «νοµιµοποιήσει» τη σύνθεσή του ήταν το 1998, µε γραµµατέα της ΓΣΕΕ τον µετέπειτα βουλευτή Γ. Μαυρίκο.

Παζάρι

Ο «καυγάς» γίνεται για το ποια παράταξη θα «πάρει» τη θέση του γραµµατέα της ΓΣΕΕ. Η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΕ του Γ. Παναγόπουλου αρνείται να δώσει ψήφο εµπιστοσύνης στη ∆ΑΚΕ του Ν. Κουτσιούκη, µε αποτέλεσµα το παζάρι να γίνεται µε τις παρατάξεις που ανήκουν στη σφαίρα επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι ζητούν

Ωστόσο, επικεφαλής στη µία εξ αυτών είναι ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-∆ΕΗ Ν. Φωτόπουλος. Ελα όµως που η ΠΑΣΚΕ, για να αποδεχτεί η Γραµµατεία της ΓΣΕΕ να περιέλθει στην παράταξή του, ζητά να µην είναι αυτός γραµµατέας της οργάνωσης, αλλά κάποιο άλλο πρόσωπο, µε «µετριοπαθές» προφίλ. Μαθαίνω, δε, πως τη λύση στο τέλος θα τη δώσει η Κουµουνδούρου.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret την 1η Απριλίου 2023.