Μεγάλη συζήτηση γίνεται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. για το πρόσωπο του υποψήφιου πρωθυπουργού που σκοπεύει να προτείνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, όταν πάρει την τρίτη εντολή. Μετά την τελευταία συνέντευξή του στη Σία Κοσιώνη, όλο και περισσότεροι πιστεύουν ότι προτείνει τον εαυτό του, αλλά δικοί του άνθρωποι επιµένουν ότι δεν έχουν καταλάβει σωστά. Βέβαια, δεν είναι σε θέση να εξηγήσουν τι εννοούσε, αλλά όλο αυτό το µυστήριο εντείνει τη σύγχυση.

∆εν είναι, όµως, το µόνο πρόβληµα. Τα θέµατα µε τα οποία ασχολούνται αυτή την περίοδο στο ΠΑΣΟΚ είναι ενδεικτικά της εσωστρέφειας που έχει κυριαρχήσει το τελευταίο διάστηµα στο Κίνηµα. Οι πιο «πονηροί» συζητούν το εξής: Αν µεταξύ πρώτων και δεύτερων εκλογών -µε δεδοµένο ότι οι δεύτερες γίνονται µε λίστα- µπορεί ο πρόεδρος να αλλάξει τη σειρά, ανεξάρτητα από τον αριθµό των σταυρών που έχει πάρει κάθε υποψήφιος. Η απάντηση είναι ότι δεν µπορεί, εκτός αν µεσολαβήσει διαγραφή.

Εποµένως, µην περιµένετε να κουνηθεί κανείς στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. µετά τις πρώτες κάλπες, όποια κι αν είναι η εκλογική επίδοση του κόµµατος και η στάση του προέδρου στις διαβουλεύσεις για κυβερνητική συνεργασία, γιατί θα πλανάται το φάντασµα της διαγραφής πάνω από τα κεφάλια τους. Ωραία ατµόσφαιρα!

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» 1/4/23