Ο μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού Νίκος Παππάς έλαβε το χρίσμα από τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να ηγηθεί της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την απόφασή του αυτή με το εξής tweet: «Ήρθε η ώρα να τελειώσει ο μεγάλος περίπατος της ταλαιπωρίας και της οικογενειοκρατίας στον Δήμο της Αθήνας. Η επιθυμία του διεθνούς καλαθοσφαιριστή Νίκου Παππά να ηγηθεί της προσπάθειας μπορεί να φέρει το τρίποντο της αλλαγής. Και μάλιστα μπάζερ μπίτερ».


Βέβαια, η κάθοδος του... έτερου Νίκου Παππά στην πολιτική έρχεται να «δέσει» με τις -κατά το παρελθόν- προσβλητικές και προκλητικές ως προς τους δημοσιογράφους αναφορές
. Μία εξ αυτών ήταν το 2017, όταν ο Παππάς είχε εξαπολύσει επίθεση στους μπασκετικούς ρεπόρτερ και δημοσιογράφους γιατί πολλά άρθρα γνώμης τον ανέφεραν ως «μεγάλο ταλέντο» που δεν κατάφερε να πιάσει την κορυφή του potential που είχε ως παίκτης, ενώ στο ακριβώς επόμενο παιχνίδι κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, σκοράροντας buzzer beater, με το οποίο κέρδισε ο Παναθηναϊκός, γύρισε στην εξέδρα, κοίταξε ψηλά, στο σημείο όπου είναι τα δημοσιογραφικά θεωρεία, και έβρισε αισχρά: «Πόνεσε; Πόνεσε, που@@@ες;».




Παράλληλα, χαρακτηριστική είναι η επίθεση που είχε κάνει στο παρελθόν και στον δημοσιογράφο και υποψήφιο βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο Βασίλη Σκουντή.

«Ο έχων το χρίσμα του Αλέξη Τσίπρα για υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων έχει βρίσει σκαιότατα τον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουντή δεκάδες φορές. Ενδεικτικά παραθέτω δύο εξ αυτών. Ωστόσο, έχω μια απορία: τώρα που ο Β. Σκουντής είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στον Νομό Ρεθύμνου, ο Παππάς συνεχίζει να τον καθυβρίζει και να τον αποκαλεί "ποντικομαμή των αρδακίων" ή κάνει μόκο γιατί η "προοδευτική διακυβέρνηση" απαιτεί θυσίες;», γράφει χαρακτηριστικά ο γνωστός λογαριασμός του Twitter Georghy Zhukov, παραθέτοντας και δύο σχετικές φωτογραφίες.

Mετά από αυτά τα σοκαριστικά λόγια που φέρεται να είπε ο Νίκος Παππάς στον Σκουντή, μετέπειτα ο τελευταίος στις περιγραφές των αγώνων δεν ανέφερε ποτέ το όνομά του. 


Ο -πλέον- 33χρονος είχε εξαπολύσει νέα επίθεση μέσω Instagram, όταν αυτός ξανάρχισε να αναφέρει στις μεταδόσεις το όνομά του
. «Σε ευχαριστώ, Βασίλη. Το τοτέμ, η γκουρού, ο ζωντανός θρύλος, η ποντικομαμή των αρδακίων (ΑΡΔ σημαίνει Αλήτες Ρουφιάνοι Δημοσιογράφοι) θυμήθηκε το όνομά μου και το ανέφερε στη μετάδοση», είχε γράψει χαρακτηριστικά.