Με αφορµή τις αποκαλύψεις για τη βίλα Ραγκούση, διάβασα, εκτός από τις ανακοινώσεις του ιδίου και των κοµµάτων, και κάτι βαρύγδουπα (ακαταλαβίστικα) άρθρα από κάτι τύπους που το παίζουν αριστεροί στην ιδεολογία, αλλά στο τέλος πηγαίνουν όπου τους πάει ο αέρας.

Αυτοί λοιπόν οι τύποι (που αντιλαµβάνοµαι ότι είναι και ολίγον ζηλιάρηδες), αντί να πάνε να βγάλουν καµιά είδηση για να δικαιολογήσουν τον µισθό τους, γράφουν την άποψή τους, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις είναι για γέλια. Αυτό συνέβη εν προκειµένω και µε τον Ραγκούση, που οι γνωστοί (αυτοί) αµπελοφιλόσοφοι µας είπαν ότι είναι λάθος να γίνεται µε αυτόν τον τρόπο ο πολιτικός διάλογος. Τον θέλουν κάπως πιο διαφορετικό τον διάλογο, όπως αυτόν που κάνουν οι αριστεροί στις πλατείες, οι αναρχικοί στα Εξάρχεια και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπου δρα πολιτικά. Τέτοιο διάλογο προτείνουν οι αµπελοφιλόσοφοι. Τον διάλογο της πλατείας και του Πολάκη.

∆υστυχώς για όλους αυτούς, η εξέλιξη της χώρας τούς έχει ξεπεράσει. Οπως πλέον τους έχει ξεπεράσει και η ίδια η ζωή, αφού από τη στιγµή που κυβέρνησε ο Τσίπρας δεν νοµιµοποιούνται να µιλάνε για την Αριστερά που δεν είδαµε να κυβερνά. Πλέον και την είδαµε και τη… φοβηθήκαµε! Οι θαυµαστές του Βαρουφάκη µπορούν να στηρίζουν όσο θέλουν τον Ραγκούση. Αλλωστε, κι αυτός και εκείνοι κρίνονται από την Ιστορία.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 8/4/23