Οι απώλειες που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ προς τα αριστερά του έχουν οδηγήσει σε έναν αδυσώπητο ανταγωνισμό τις δυνάμεις εκείνες που φιλοδοξούν να μοιραστούν τα «ιμάτια» της Κουμουνδούρου.

Στην αριστερή Πολυκατοικία ο εμφύλιος που μαίνεται τις τελευταίες ημέρες είναι ανάμεσα στην Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου και στο ΜέΡΑ25 του Γ. Βαρουφάκη. Από τις δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι και τα δύο αυτά κόμματα «απορροφούν» ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές δεν αρκεί η ισότιμη «μοιρασιά» της αριστερής πίτας, με αποτέλεσμα οι σχέσεις Ζ. Κωνσταντοπούλου - Γ. Βαρουφάκη να είναι σε φάση «ο θάνατός σου, η ζωή μου».

Προς επίρρωση των προαναφερθέντων η σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε στον Γ. Βαρουφάκη χθες το πρωί σε ραδιοφωνική συνέντευξή της στα «Παραπολιτικά» η Κωνσταντοπούλου. Με αφορμή την τελευταία δήλωση του Γ. Βαρουφάκη ότι καλύτερα να του κοπεί το χέρι από τον ώμο παρά να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Ζ. Κωνσταντοπούλου όχι μόνο δεν τον πίστεψε, αλλά τον κατηγόρησε ότι κοροϊδεύει τον κόσμο.

«Από τον περασμένο Μάιο είχε καταθέσει επίσημη πρόσκληση στον ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία», ανέφερε και πρόσθεσε: «Είναι αστείο να προσπαθεί να κοροϊδέψει τον κόσμο. Εάν διανοείται να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι αδίστακτος». Η ίδια επίσης ξεκαθάρισε ότι με τους «πολιτικούς απατεώνες» του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συνεργαστεί «ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα».

Δημοσιεύτηκε στη στήλη «Αλάτι & Πιπέρι» της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ στις 24/4