Τον Μάιο του 2022 στις εσωκομματικές εκλογές για τα νέα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής δόθηκε μια πρόγευση για τη μονομαχία μεταξύ Έφης Αχτσιόγλου και Ρένας Δούρου για την πρώτη θέση.

Σήμερα αυτή η μονομαχία ανάμεσα στις «κορυφαίες» της Κουμουνδούρου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με φόντο όχι τη σειρά τερματισμού στα κομματικά όργανα αλλά τον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών, όπου οι δύο κυρίες είναι υποψήφιες. Διατηρώντας άριστα τις ισορροπίες και «καμουφλάροντας» μια υπόγεια κόντρα για την πρωτιά στην κάλπη, η πρώην υπουργός συνεχίζει τις περιοδείες της στα καφενεία των δυτικών προαστίων, όπου συνομιλεί με πολίτες και εκπροσώπους φορέων.

Η Ρένα Δούρου, από την άλλη, ως πρώην περιφερειάρχης Αττικής, έχει καλό πέρασμα στα αυτοδιοικητικά στελέχη, πραγματοποιώντας επισκέψεις σε δήμους, ενώ συμμετέχει ως ομιλήτρια σε κομματικές εκδηλώσεις.

Πέρα από τις δύο ισχυρές πολιτικούς που αλλάζουν τον εκλογικό χάρτη στα δυτικά, τον σταυρό κυνηγούν στην ίδια Περιφέρεια οι Γιάννης Δραγασάκης, Δημήτρης Βίτσας και Χαρά Καφαντάρη.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 27/4