Μαζί αναµένεται να βρεθούν στις 9 Μαΐου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Κώστας Καραµανλής και ο Αντώνης Σαµαράς σε εκδήλωση για την επέτειο της υπογραφής της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ. Προφανώς η κοινή εµφάνιση έχει τη στόχευσή της τη συγκεκριµένη στιγµή, καθώς οι µετρήσεις δείχνουν ότι η Ν.∆. απέχει πολύ από τον βασικό της στόχο, που είναι η αυτοδυναµία.

Οι πληροφορίες λένε, λοιπόν, ότι ο πρωθυπουργός επικοινώνησε µε τους δύο πρώην πρωθυπουργούς και αρχηγούς της Ν.∆. και τους πρότεινε να είναι και οι τρεις στην εκδήλωση. Οι πρώην αρχηγοί αποδέχθηκαν την πρόταση, αφού προφανώς δεν θα ήθελαν τη συγκεκριµένη στιγµή να στείλουν λάθος µήνυµα προς το Μέγαρο Μαξίµου.

Φυσικά, ενδιαφέρον θα έχει το µήνυµα που θα θελήσουν να περάσουν, καθώς και οι τρεις τους έχουν διαφορετικές οπτικές σε ό,τι αφορά τα θέµατα που απασχολούν σήµερα την κοινωνία.

Ο πρωθυπουργός εµφανίζεται να αντιµετωπίζει τις προκλήσεις µε µια πιο φιλελεύθερη λογική, ο Αντώνης Σαµαράς µε πιο πατριωτική και ο Κώστας Καραµανλής µε πιο παραδοσιακή.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 22/4/23