Ο υποψήφιος βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών και Αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης βρέθηκε ταυτόχρονα εχθές, Σάββατο 6 Μαΐου, σε τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις με νέους - στο Γαλάτσι, στο Μαρούσι και στο Νέο Ψυχικό- και συνομίλησε μαζί τους μέσω ολογράμματος.

Την εκδήλωση παρουσίασαν η Ευγενία Μανωλίδου από το Γαλάτσι, ο ραδιοφωνικός παραγωγός Μιχάλης Τσαουσόπουλος από το Μαρούσι και ο ραδιοφωνικός παραγωγός Μάκης Πουνέντης από το Νέο Ψυχικό.

Σε σημερινή ανάρτησή του ο κ.Γεωργιάδης αποκάλυψε ποιος του έδωσε την ιδέα και τον βοήθησε να οργανώσει το πρωτοποριακό αυτό concept που λαμβάνει χώρα πρώτη φορά στην Ελλάδα.

«Πριν από δύο μήνες περίπου ο αδελφικός μου φίλος από το Μαρούσι, κ. Πέτρος Κόνιαρης έφερες στο γραφείο μου για γνωριμία την FFP Group. Αυτοί μου παρουσίασαν αυτή την εκπληκτική τεχνολογία με τα Ολογράμματα που έφεραν στην Ελλάδα. Ενθουσιάστηκα και αποφάσισα να τους προτείνω να οργανώσουμε αυτό που κάναμε χθες και πραγματικά το ευχαριστήθηκα! Πάντως χωρίς τα παιδιά της @ONNED δεν θα ήταν το ίδιο καθώς χωρίς να το διαφημίσουμε γέμισαν τις 3 αίθουσες! Τους Ευχαριστώ και για την παρουσία τους και που φόρεσαν αυτές τις ωραίες μπλούζες για την εκστρατεία μου» έγραψε στο twitter ο υπουργός Ανάπτυξης.


Απευθυνόμενος στους νέους, ο κ. Γεωργιάδης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας:


«Πόσο Άδωνι αντέχετε ακόμα; Είμαι πράγματι πάρα πολύ περήφανος σήμερα, διότι με τα ολογράμματα που παρουσιάζουμε, εγκαινιάζουμε κατά την προεκλογική μου εκστρατεία των εκλογών του 2023, τη νέα εποχή στην πολιτική επικοινωνία.

Και ξέρετε, θέλω να σας μιλήσω σήμερα λίγο διαφορετικά. Έχουμε από την μία, μία αντιπολίτευση που το μόνο που μας παρουσιάζει είναι το γκρίζο. Αρνητική διαφήμιση. Γκρίζα διαφήμιση. Μιζέρια, όλα τους φταίνε.
FvgK31tX0AEhiKi

Και από την άλλη έχουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναν Πρωθυπουργό που εγκαινιάζει τη νέα Ελλάδα, που φέρνει με όλη μας την ομάδα επενδύσεις, όπως της Microsoft, της Pfizer, της Google, της Amazon, της Digital Realty, της Facebook, και φέρνουμε τους μεγάλους τεχνολογικούς κολοσσούς στην Ελλάδα για να δώσουμε σε εσάς, στους νέους ανθρώπους την ευκαιρία να είστε οι πρωταγωνιστές του 21ου αιώνα.

Και στην πραγματικότητα αυτό που κάνω σήμερα είναι να στείλω ένα μήνυμα, “ποια Ελλάδα θέλουμε”. Θέλουμε την Ελλάδα της μιζέριας ή θέλουμε την Ελλάδα των ίσων ευκαιριών, της προόδου και της νέας εποχής;

Θέλω πρώτα απ’ όλα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΟΝΝΕΔ. Διότι το σημερινό γεγονός που είναι ένα event λίγο διαφορετικό απ’ ότι έχουμε συνηθίσει στις εκλογές, δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη συμμετοχή των νέων μας.

Και πολλοί νομίζουν και το λένε διαρκώς και στα κανάλια, στα ραδιόφωνα, στις δημοσκοπήσεις ότι οι νέοι λέει δεν θα ψηφίσουνε Νέα Δημοκρατία.
Εμείς δεν χαρίζουμε τους νέους μας στην Αριστερά. Δεν χαρίζουμε τους νέους μας στον Κασιδιάρη, δεν χαρίζουμε τους νέους μας σε κανέναν.
Εμείς εργαζόμαστε για τους νέους. Όλες οι επενδύσεις που φέραμε αυτά τα 4 χρόνια είχαν μόνο έναν στόχο. Να γεννήσουν καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, για να μπορέσουν οι νέοι που έχουν όραμα να μείνουν στην Ελλάδα.
FvgK31rXgAAHRcC

Να κάνουν εδώ την οικογένειά τους. Να κάνουν εδώ την καριέρα τους. Να βγάλουν εδώ τα χρήματά τους. Να απολαύσουν εδώ τη ζωή τους.
Και ναι, σε μία Ελλάδα που δεν θα είναι ουραγός, που δεν θα είναι όπως ήταν πάντα ο τελευταίος τροχός της αμάξης στην Ευρώπη, αλλά μια Ελλάδα που θα είναι πρωταγωνίστρια.

Πολλοί από εσάς δεν θυμάστε, δεν είστε άλλωστε υποχρεωμένοι, πως όταν ξεκίνησα τη θητεία μου πριν από 4 χρόνια στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μία από τις πρώτες αποφάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν η μεταφορά της τότε Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με Υφυπουργό τον άξιο Χρίστο Δήμα.

Τότε υπήρξε μεγάλη φασαρία. Γιατί όμως το κάναμε; Είχαμε δίκιο και το είχαμε εξηγήσει. Θέλαμε να συνδέσουμε τα ερευνητικά κέντρα με την αγορά για να γεννήσουμε καλοπληρωμένες θέλεις εργασίας.
FvgK31uWYAAGQd_

Για να δώσουμε ευκαιρία στους νέους ανθρώπους να κερδίσουν τη ζωή. Τέσσερα χρόνια μετά, προσέξτε αποτελέσματα: με το “Elevate Greece”, με τα έργα που ξεκινήσαμε στο “Ερευνώ – Καινοτομώ” που απορροφήσαμε όλους τους Ευρωπαϊκούς πόρους, με το έργο της “ΧΡΩΠΕΙ” που ξεκινά και του “Thess INTEC “στη Θεσσαλονίκη ένα νέο περιβάλλον έχει δημιουργηθεί στον χώρο των startups στην Ελλάδα.

Έναν χώρο που ήταν άγνωστος πριν έρθει αυτή η Κυβέρνηση στην εξουσία. Έναν χώρο που πριν έρθει αυτή η Κυβέρνηση στην εξουσία δεν ξέραμε καν ποιος είναι. Δεν ξέραμε από τι αποτελείτο, δεν ξέραμε πως να του δώσουμε χρήματα. Τι φορολογικά κίνητρα να θεσπίσουμε, γιατί δεν ξέραμε ποιοι ήταν.

Φτιάξαμε λοιπόν το “Elevate Greece” και αυτή τη στιγμή πάνω από 700 startups νέων ανθρώπων, υψηλής τεχνολογίας έχουν μπει μέσα στα προγράμματά μας, έχουν πάρει χρήματα, έχουν πάρει φορολογικά κίνητρα, έχουν προσλάβει κόσμο, έχουν οδηγήσει ανθρώπους που την περασμένη δεκαετία με το “brain drain” έφυγαν στο εξωτερικό, να γυρίσουν στην Ελλάδα και να βρουν ήδη τώρα που μιλάμε καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας εδώ στην Ελλάδα μας.
FvgK32BWwAATzKM

Η Ελλάδα δεν είναι μία χώρα δεύτερη. Είναι μία χώρα που έχει μέσα της αληθινούς πρωταγωνιστές και σε αυτούς τους πρωταγωνιστές θέλουμε να μιλήσουμε και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε σήμερα χρησιμοποιώντας ένα τελείως νέο εργαλείο.

Δεν είμαι φυσικά ο πρώτος που το έχει κάνει στην Ευρώπη. Το έκανε πριν από μερικά χρόνια ένας πολιτικός της Αριστεράς, ο Μελανσόν στη Γαλλία και τότε είχε γίνει παγκόσμιος σάλος με το πως το είχε οργανώσει.

Εκείνος σε δύο μέρη, εγώ σήμερα σε τρία μέρη στην εκλογική μου Περιφέρεια. Αλλά, το σημαντικό δεν είναι ποιος το έκανε πρώτος ή ποιος το έκανε δεύτερος. Το σημαντικό είναι η Ελλάδα να είναι παρούσα στη νέα εποχή. Η Ελλάδα να είναι μέσα στους πρωταγωνιστές. Η Ελλάδα να είναι χώρα που παράγει ειδήσεις και όχι μία χώρα που απλώς παρακολουθεί τους άλλους να προχωρούν μπροστά.

Θα ήθελα να με πιστέψετε. Η δεύτερη τετραετία της κυβερνήσεως του άξιου Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα είναι η τετραετία που θα μπορέσει να φέρει τη νέα εποχή για τους νέους ανθρώπους στην Ελλάδα.
______

Διότι η προσέλκυση πλέον των επενδύσεων θα έχει ως κριτήριο τους καλούς μισθούς, θα έχει ως κριτήριο τα κίνητρα για να επιστρέψουν αυτοί που έφυγαν, πράγμα απολύτως απαραίτητο για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό ζήτημα και ασφαλώς θα έχει ως προτεραιότητα να φτιάξουμε επιτέλους πανεπιστήμια ανταγωνιστικά.

Πανεπιστήμια που αν βοηθήσει το εκλογικό Σώμα και μας δοθεί η ευκαιρία, σε ένα χρόνο να αλλάξουμε και το άρθρο 16 και να επιτρέψουμε επιτέλους την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, όπως θα έπρεπε να έχουμε κάνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Έτσι θα μπορούμε να προσελκύσουμε καθηγητές, μυαλά και ικανούς ανθρώπους από όλο τον κόσμο με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα.

Και ναι, μην έχετε αμφιβολία. Στη νέα αυτή εποχή με βλέπετε τώρα, να μιλάω ταυτόχρονα σε τρία μέρη. Ποιος θα το φανταζόταν αυτό πριν από λίγα χρόνια.

Θυμάμαι ακόμα, διάβαζα όταν ήμουνα μικρός, σας πάω πολύ πίσω τώρα, ένα έργο ενός αρχαίου Έλληνα συγγραφέα, του Διογένους Λαερτίου, τους “Βίους των Φιλοσόφων”. Και εκεί ως μεγάλο γεγονός στον “Βίο του Πυθαγόρου”, ενός πολύ μεγάλου αρχαίου Έλληνα Φιλοσόφου, έγραφε ότι κατάφερνε να είναι σε δύο μέρη ταυτόχρονα.

Και εγώ σήμερα με τη βοήθεια της τεχνολογίας είμαι σε τρία μέρη και εσείς αύριο θα μπορείτε να είστε σε πολλά περισσότερα, αρκεί να εμπιστευθείτε το μέλλον, να εμπιστευθείτε αυτά που το μέλλον μπορεί να μας δώσει.

Και ναι, σίγουρα το μέλλον και αυτά που μπορεί να μας δώσει, η ταχύτητα με την οποία τρέχει, δημιουργεί και φόβο, δημιουργεί και αγωνία, δημιουργεί και ανησυχία.

Όλα αυτά είναι φυσιολογικά διότι ναι, σε έναν κόσμο που αλλάζει, σε έναν κόσμο που όλα φαίνονται διαφορετικά, είναι φυσιολογικό να αισθανόμαστε όλοι μία ανησυχία και έναν φόβο για το ποια θα είναι η θέση μας σε αυτό το νέο κόσμο.
_______2

Θέλω όμως να σας πω ότι εμείς οι Έλληνες δεν πρέπει να φοβόμαστε τις αλλαγές. Εμείς οι Έλληνες έχουμε αποδείξει εδώ και χιλιάδες χρόνια ότι όταν ο κόσμος αλλάζει, εμείς προσαρμοζόμαστε γρηγορότερα από όλους και γινόμαστε γρήγορα ξανά πρωταγωνιστές.

Αυτούς τους πρωταγωνιστές θέλουμε να βρούμε στη νέα γενιά και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, των επενδύσεων, της οικονομικής προόδου, να τους προσφέρουμε το μέλλον που πραγματικά αυτή η χώρα μπορεί να τους δώσει.

Και ξέρετε, θα πω και κάτι ακόμα: η Ελλάδα μπορεί να παίξει έναν ρόλο που σήμερα δεν το φαντάζεστε. Ξέρετε ποια είναι η μεγάλη διαφορά που έφερε ο Covid στη ζωή μας; Την ιδέα ότι μπορεί να δουλέψεις από απόσταση μέσω του διαδικτύου, να απολαμβάνεις τις αποδοχές που είχες αν ήσουν στο γραφείο σου, να παράγεις τα αποτελέσματα της δουλειάς σου και να είσαι εξίσου ή και περισσότερο παραγωγικός.

Σε αυτό το νέο κόσμο, των ψηφιακών νομάδων δηλαδή, η Ελλάδα θα είναι η πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη. Γιατί; Γιατί είμαστε η ομορφότερη χώρα και έχουμε το κατάλληλο περιβάλλον. Ποιος δε θα προτιμήσει, εάν του παρέχουμε τις κατάλληλες υποδομές, το κατάλληλο περιβάλλον και τα κατάλληλα φορολογικά κίνητρα, να έρθει και να δουλέψει από ένα ωραίο ελληνικό νησί, από μία ωραία ελληνική παραλία και να κάνει χειμώνα στην Ελλάδα αντί να είναι στην γκρίζα βόρεια Ευρώπη;

Αυτό θα το δείτε να συμβαίνει με ολοένα και μεγαλύτερη ταχύτητα το επόμενο διάστημα. Και μη μου πείτε δεν έχουμε παντού στην Ελλάδα δυνατό internet, γιατί ήδη η κυβέρνηση έχει κάνει δύο μεγάλες προσπάθειες εδώ.

Η πρώτη, οι μεγάλες επενδύσεις μεγάλων ιδιωτικών εταιρειών στις οπτικές ίνες. Δισεκατομμύρια αυτή τη στιγμή έχουμε καταφέρει να φέρουμε και επενδύονται στην Ελλάδα ώστε τα επόμενα δύο με τρία χρόνια η Ελλάδα στις υποδομές του διαδικτύου να είναι τελείως διαφορετική χώρα.

Και μία μεγάλη επένδυση, που δεν μπορώ να την ανακοινώσω εδώ γιατί δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα, αλλά την έχω κλείσει εδώ και αρκετούς μήνες και περιμένουμε μία έγκριση από μία Ανεξάρτητη Αρχή, ίσως να γίνει και την άλλη εβδομάδα, για να μπορεί η εταιρεία αυτή να την ανακοινώσει όχι για την Ελλάδα, για την παγκόσμια κοινότητα.

Μια επένδυση που θα δώσει internet με πολύ μεγάλη ταχύτητα, ικανό να υποστηρίξει τους ψηφιακούς νομάδες και στο πιο απομακρυσμένο νησί της Ελλάδος. Κι έτσι, θα αλλάξουμε τελείως την εικόνα του τόπου μας, θα αλλάξουμε τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την οικονομία μας, θα αλλάξουμε τον τρόπο που ρυθμίζουμε τη ζωή μας. Και όλα αυτά χάρη στην τεχνολογία και χάρη στους νέους ανθρώπους, στα νέα μυαλά, σε εκατοντάδες startups εταιρείες που καταφέρνουν και παράγουν. Η Ελλάδα παράγει.

Aγαπημένοι μου φίλοι, και γι’ αυτό αγαπώ την ΟΝΝΕΔ, η ΟΝΝΕΔ είναι η πιο σημαντική οργάνωση νεολαίας στην Ελλάδα.

Και ξέρετε γιατί; Γιατί την ώρα που οι άλλες οργανώσεις της νεολαίας της Αριστεράς το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι πώς να κάνουν πορείες, απεργίες και φασαρίες, η ΟΝΝΕΔ εκπροσωπεί εκείνους τους ανθρώπους που θέλουν να φτιάξουν τη ζωή τους, εκείνους που θέλουν να πάρουν το πτυχίο τους, να κάνουν τα μεταπτυχιακά τους, να φτιάξουν τις εταιρείες τους και να μπορέσουν να οικοδομήσουν το μέλλον.

Αυτούς που η Αριστερά τους λέει έτσι λίγο υποτιμητικά “νοικοκυραίους”. Τώρα τελευταία θυμάμαι η κυρία Ακρίτα τους έλεγε “κυρ Παντελήδες”, που την κάνανε τώρα και Βουλευτή.

Όμως προσέξτε, να θυμάστε ότι αυτή η νεολαία, αυτοί οι άνθρωποι που θέλουν να κερδίσουν τη ζωή, είναι αυτοί που θα οδηγήσουν την Ελλάδα στη νέα εποχή, που θα δημιουργήσουν τις νέες μεγάλες εταιρείες, που θα φέρουν τις νέες μεγάλες επενδύσεις, που θα δημιουργήσουν τις νέες μεγάλες θέσεις εργασίας και που εν τέλει θα φέρουν την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της προόδου.

Και ναι, θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω την εταιρεία που συνεργάζομαι εδώ για να φέρει αυτή την τεχνολογία στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι οι πολιτικοί δεν πρέπει να μένουμε προσκολλημένοι στο παρελθόν.

Μας αρέσει το παρελθόν, εμένα ξέρετε μου αρέσει πολύ η ιστορία, τη μελετάω, τη διδάσκω, την αγαπώ, την προβάλλω. Αλλά ποτέ δεν είδα την ιστορία είτε τα αρχαία ελληνικά και τον αρχαίο πολιτισμό μας σαν κάτι για να μας προσκολλά δεμένους στο παρελθόν. Διότι αυτό δεν ήταν ποτέ το ελληνικό πνεύμα. Το ελληνικό πνεύμα ήταν πάντα φιλοπρόοδο, ήταν πάντα νεωτεριστικό, ήταν πάντα με τις νέες ιδέες, με τη νέα εποχή.

Και με τη βοήθεια της εταιρείας αυτής έχω καταφέρει σήμερα να στείλω ένα μήνυμα, ότι μπορεί ένας πολιτικός της Δεξιάς, ένας πολιτικός που υποτίθεται έχει συντηρητικές ιδέες, να προβάλλει, τι; Να προβάλλει την αληθινή πρόοδο, να προβάλλει τη νέα εποχή, να προβάλλει τα νέα εργαλεία, να δώσει το μήνυμα ότι μπορούμε επιτέλους να μοιραστούμε τη ζωή μας καλύτερη, γιατί αυτή την καλύτερη ζωή θέλουμε.

Θέλουμε την Ελλάδα που θα δίνει στα παιδιά μας πραγματικές ευκαιρίες, ώστε να μείνουν εδώ, ώστε να προκόψουν εδώ, ώστε να προχωρήσουν εδώ.
Και να είστε βέβαιοι ότι αν στις εκλογές της 21ης Μαΐου μου δώσετε την ευκαιρία να σας εκπροσωπήσω εκ νέου στη Βουλή των Ελλήνων, με μία μεγάλη πλειοψηφία, θέλω τη στήριξή σας και θέλω την ψήφο σας, τη χρειάζομαι. Διότι αυτή είναι η επιβράβευση του πολιτικού, μετά από τέσσερα χρόνια στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μετά από συνεχόμενα ρεκόρ επενδύσεων.

Ίσως να είδατε τα δημοσιεύματα από τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος αυτή την εβδομάδα. Οι επενδύσεις συνολικά την τετραετία του Κυριάκου Μητσοτάκη, την τετραετία που είχα τη μεγάλη τιμή να προΐσταμαι του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων είχαν αύξηση πάνω από 50% από την τετραετία Τσίπρα.

Σπάσαμε όλα τα ρεκόρ, φέραμε τις μεγαλύτερες εταιρείες του πλανήτη, παραλάβαμε τρία ναυπηγεία κλειστά και παραδίδουμε σε σας τρία ναυπηγεία ανοιχτά. Βρήκαμε στον κόσμο δουλειά, 400 χιλιάδες συμπολίτες μας βρήκαν δουλειά από όλες αυτές τις προσπάθειες που κάναμε.

Θεσπίσαμε φορολογικά κίνητρα, το “non-dom”, τα κίνητρα για την επιστροφή των ανθρώπων από το “brain drain” και ήδη από εκεί που μιλάγαμε τα προηγούμενα χρόνια για τις πολλές χιλιάδες παιδιών που φεύγουν, τώρα μιλάμε δειλά για τους λίγους που έχουν αρχίσει να γυρίζουν. Άρα, δεν μιλάμε πια για αυτούς που φεύγουν, μιλάμε έστω για αυτούς τους λίγους που έχουν αρχίσει να γυρίζουν.

Και με αυτό που σας δείχνω σήμερα, με αυτή τη νέα εποχή σε τρία διαφορετικά σημεία εδώ, στη βόρεια Αθήνα, στην εκλογική μου Περιφέρεια και αύριο σε 200 ταυτόχρονα σημεία από έναν άλλον πολιτικό ή από έναν επιχειρηματία ή από μια εταιρεία, από μια διαφημιστική, από οποιονδήποτε βρει τον τρόπο να αξιοποιήσει αυτό το εργαλείο ή άλλα εργαλεία που η τεχνολογία έχει να δώσει, θα μπορέσουμε να κάνουμε την οικονομία μας διαφορετική. Θα μπορέσουμε να κάνουμε την Ελλάδα μας διαφορετική. Θα μπορέσουμε να κάνουμε τη ζωή μας διαφορετική.

Σήμερα δεν κάνω απλώς μια προεκλογική ομιλία. Σήμερα προσπαθώ να σας δείξω το μέλλον που μπορούμε να φέρουμε στην Ελλάδα. Το μέλλον μακριά από τη μιζέρια. Το μέλλον μακριά από το γκρίζο. Το μέλλον μακριά από την τοξικότητα.

Το μέλλον που θα έχει δημιουργία, που θα έχει όραμα, που θα έχει καλή διάθεση, που θα έχει την όρεξη για δημιουργία. Και που να είστε βέβαιοι ότι αν αυτό το μέλλον επιλέξουμε στις 21 Μαΐου, η επόμενη τετραετία με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα είναι μια συναρπαστική τετραετία.

Θα είναι μια τετραετία που η Ελλάδα που ήδη έχει αρχίσει και αλλάζει με πολύ μεγάλη ταχύτητα, θα γίνει πια μια τελείως διαφορετική Ελλάδα.
Θυμηθείτε τη ζωή μας πριν από 4 χρόνια όταν πηγαίναμε σε μια δημόσια υπηρεσία. Θυμηθείτε τις ουρές στα ΚΕΠ, στις εφορίες, στους Δήμους και δείτε την Ελλάδα που ζείτε σήμερα. Την Ελλάδα του “gov.gr”.

Πρέπει να σας πω, πολλοί δεν το ξέρετε, ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων είχε συμμετοχή μαζί με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για να γίνει το “gov.gr”. Δουλέψαμε από την αρχή με τον Κυριάκο Πιερρακάκη, πολύ στενά τα δύο υπουργεία και οι δυο ομάδες, για να γίνουν αυτές οι αλλαγές στο κράτος.

Αυτό όμως είναι μόνο το πρώτο βήμα. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Η νέα εποχή που έρχεται και που τη βλέπετε σήμερα με αυτή την ωραία ιδέα, με αυτό το ωραίο concept, με αυτή την ωραία τεχνολογία, η Ελλάδα που έρχεται θα είναι μια Ελλάδα που θα μας συναρπάσει, αρκεί στις 21 Μαΐου να κάνουμε τη σωστή επιλογή. Να επιλέξουμε τον σωστό Πρωθυπουργό. Τον άνθρωπο που έχει πράγματι το όραμα να κάνει την Ελλάδα μας καλύτερη.

Και ναι, εσείς οι συμμαχητές μου της ΟΝΝΕΔ, οι άνθρωποι που ορθώσατε το ανάστημά σας στην Αριστερά όλα αυτά τα χρόνια μέσα στα σχολεία, μέσα στα πανεπιστήμια, μέσα στην κοινωνία, εσείς οι νέοι της ΟΝΝΕΔ που ψάχνετε για δουλειά, που βρίσκετε δουλειά, που δημιουργείτε, είστε αυτοί που θα δώσετε τη μάχη στις εκλογές που έρχονται.

Στην κρισιμότερη ομάδα ψηφοφόρων, σε αυτούς που ενδεχομένως ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι υπάρχει μια Κυβέρνηση και ένας Πρωθυπουργός που πράγματι εργάζεται για τους νέους και το μέλλον τους. Kαι είναι αυτή η Κυβέρνηση και αυτός ο Πρωθυπουργός.

Γιατί, για να κλείσω σιγά σιγά, και όλες αυτές οι επενδύσεις που φέρνουμε η Microsoft, η Amazon, η Pfizer, η Deloitte, η Cisco, η Champ, η Digital Realty για ποιους έρχονται; Για τους νέους έρχονται. Για εμένα τις φέρνουμε; Εγώ είμαι 51 ετών και να ήθελα να με πάρουν, δεν θα με έπαιρναν.

Όμως, οι νέοι που έρχονται αυτοί θα βρουν δουλειά σε αυτές τις εταιρίες. Αυτοί θα αλλάξουν τη ζωή τους και μαζί τους θα αλλάξουμε και την Ελλάδα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την ομάδα της FFP Group, διότι το σημερινό δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς αυτούς. Χαίρομαι πραγματικά που ήρθαν μια μέρα στο γραφείο μου, μου έδειξαν αυτή την τεχνολογία και καταφέραμε να οργανώσουμε το σημερινό γεγονός.

Πιστεύω ότι στείλαμε ένα πολύ ωραίο μήνυμα, πολύ αισιόδοξο μήνυμα, πολύ συγκεκριμένο μήνυμα. Και είμαι βέβαιος πως αυτή η τεχνολογία που φέρνει η FFP Group στην Ελλάδα θα έχει μεγάλη συνέχεια.

Και μην νομίζετε ότι σας ξέχασα. Γιατί πριν τη μεγάλη νίκη της 21ης Μαΐου θα έρθει η πρώτη μεγάλη νίκη, για την ακρίβεια η 36η συνεχόμενη μεγάλη νίκη για την ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές, όπου ξέρετε και ξέρουμε ότι δίνουμε πάντα νικηφόρα τη μάχη. “Γιατί μια φορά ΟΝΝΕΔίτης, πάντα ΟΝΝΕΔίτης”. Πάμε για τη νίκη.

Δώστε μας την ευκαιρία να προχωρήσουμε αυτό που κάνουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα. Δώστε μας την ευκαιρία να φτιάξουμε την Ελλάδα που θέλουμε.
Δώστε μας την ευκαιρία να ζήσουμε την Ελλάδα που μας αξίζει. Στις 21 Μαΐου, ψηφίζουμε τον άξιο Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και όσοι ψηφίζετε στη βόρεια Αθήνα ελπίζω να μην με ξεχάσετε την ώρα που θα μπείτε στο παραβάν. Μην ακούω “ο Άδωνις έχει πολλές ψήφους, δεν χρειάζεται άλλες”. Όσοι κατεβαίνουμε στις εκλογές διεκδικούμε και την τελευταία ψήφο του τελευταίου συμπολίτη μας που θα αποφασίσει να μας ψηφίσει.

Και εγώ να ξέρετε όλους όσους με ψηφίζετε τόσα χρόνια σας τιμώ, σας σέβομαι, σας εμπιστεύομαι και προσπαθώ πάντα να επιστρέψω αυτή σας την εμπιστοσύνη με σκληρή δουλειά.

Να είστε καλά, πάμε για τη νίκη με την ΟΝΝΕΔ μπροστά στη νεολαία. Να είστε καλά».

Μετά την ομιλία του, ο κ. Γεωργιάδης δέχτηκε ερωτήσεις από το κοινό για το «Καλάθι του Νοικοκυριού» και για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, και απάντησε λέγοντας:

-«Το «Καλάθι του Νοικοκυριού» το σχεδιάσαμε στο γραφείο μου μαζί με τον αναπληρωτή Υπουργό, φίλο μου και συνυποψήφιό μου στη βόρεια Αθήνα, τον Νίκο Παπαθανάση που ξέρετε όλοι πόσο πολύ τον αγαπώ και πόσο πολύ τον υποστηρίζω, γιατί είχαμε 4 χρόνια αυτή την απίστευτα καλή συνεργασία.

Λοιπόν, άλλες χώρες ήδη το έχουν αντιγράψει. Το έχει αντιγράψει η Γαλλία, έχει ζητήσει να το αντιγράψει το Βέλγιο, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει προχωρήσει σε ένα κομμάτι όλης αυτής της πρωτοβουλίας, και άλλες χώρες, δεν θα τις ανακοινώσω τώρα, έχουν έρθει να πάρουν την τεχνογνωσία πως ακριβώς το κάναμε.

Είναι βέβαιον ότι το «Καλάθι του Νοικοκυριού» δουλεύει. Τώρα, από 51 στην αρχή κατηγορίες τις κάναμε 60. Αν χρειαστεί να τις αυξήσουμε, θα το κάνουμε. Όμως ο πληθωρισμός αρχίζει να πέφτει όχι τόσο στα τρόφιμα όσο θα θέλαμε αλλά ο γενικός πληθωρισμός πέφτει και έχει αρχίσει να πέφτει και στα τρόφιμα.

Αν χρειαστεί κάτι να κάνουμε διορθωτικό θα το κάνουμε. Αλλά βέβαια αυτά θα είναι ευθύνη του επόμενου Υπουργού Ανάπτυξης γιατί η δική μου θητεία τελειώνει λίγες μέρες μετά τις εθνικές εκλογές».

«Προτείνω συχνά να κάνετε ένα πείραμα πριν πω για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, για να καταλάβετε ποια Ελλάδα θέλουμε. Μπορείτε να πάτε στο YoutTube και να πατήσετε το βίντεο του Αλέξη Τσίπρα ως Πρωθυπουργού της Ελλάδος με τον Μπιλ Κλίντον σε εκείνη τη συνέντευξη στην Αμερική, που ήταν πραγματικά τραγική. Όχι γιατί ο κύριος Τσίπρας δεν ήξερε να μιλάει καλά αγγλικά, αυτό δεν είναι ντροπή, μπορεί να συμβεί. Αλλά γιατί ενώ δεν ήξερε επέμενε να υποκρίνεται ότι ήξερε, προκαλώντας τελικά τον γέλωτα.

Και μπορείτε να βάλετε το άλλο βίντεο, του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ομιλία του στο Κογκρέσο, όταν 14 φορές οι Γερουσιαστές και οι Βουλευτές της Αμερικανικής Συμπολιτείας του Αμερικανικού Κογκρέσου σηκώθηκαν όρθιοι να τον χειροκροτήσουν.

Εμείς θέλουμε τη δεύτερη Ελλάδα, αυτή την Ελλάδα, αυτή την εκπροσώπηση που τη βλέπουν οι άλλοι και τη ζηλεύουν και την καμαρώνουν. Για να το πετύχουμε λοιπόν αυτό σε ένα χρόνο θα υπάρχει διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος και εκεί θα είναι η πρώτη σοβαρή ευκαιρία για να αναθεωρήσουμε επιτέλους το άρθρο 16. Ένα άρθρο που έχει κρατήσει την Ελλάδα στο παρελθόν εδώ και δεκαετίες.

Είχε καταφέρει η Νέα Δημοκρατία και ο τότε Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, να το αλλάξει. Και τελευταία στιγμή κατά κυριολεξία το ΠΑΣΟΚ έκανε πίσω το 2008.

Την ίδια ακριβώς χρονιά, η Κυπριακή Δημοκρατία προχώρησε στην αλλαγή του δικού της Συντάγματος και έφτιαξε τα πρώτα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Κύπρο. Δείτε τι έχει γίνει μετά από 15 χρόνια.

Από κει που οι Έλληνες - Κύπριοι φοιτητές έρχονταν να φοιτήσουν στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια, τώρα οι Έλληνες πηγαίνουν φοιτητές στην Κύπρο να φοιτήσουν στα εκεί ιδιωτικά πανεπιστήμια. Και ολόκληρες πόλεις, η Λευκωσία, η Λεμεσός, η Πάφος, η Λάρνακα, έχουν αναγεννηθεί από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια που φτιάχτηκαν εκεί.

Αυτό πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα, για να γίνει όμως χρειαζόμαστε Πρωθυπουργό που το πιστεύει και αυτός είναι προφανώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Και θέλω να πω σε όλους, όσοι πραγματικά αντιλαμβάνονται πόσο καλός Πρωθυπουργός υπήρξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να τρέξουμε την τελευταία μέρα, γιατί αξίζει αυτός ο άνθρωπος να συνεχίσει να κυβερνά την Ελλάδα».