Για να µην πανικοβληθούν τα µέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές, κάποια ανώτερα στελέχη της Κουµουνδούρου διακινούν προς την κοµµατική βάση την εξής παραπλανητική πληροφορία: «Πως οι δηµοσκοπήσεις που διενεργούν στη χώρα µας οι πρεσβείες µεγάλων ξένων χωρών δείχνουν τη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ µε τη Ν.∆. στα όρια του στατιστικού λάθους και πως η αναµέτρηση της 21ης Μαΐου θα εξελιχθεί σε ντέρµπι για γερά νεύρα».

∆εν ξέρω κατά πόσο γίνεται πιστευτή η συγκεκριµένη «εµπιστευτική» ενηµέρωση που προσφέρουν οι «καθοδηγητές» στους «συντρόφους» της βάσης, ώστε οι τελευταίοι να µη λιγοψυχήσουν ενόψει της εκλογικής µάχης, ωστόσο κάτι τέτοιο όχι µόνο δεν ισχύει, αλλά δεν επιβεβαιώνεται και από καµία σοβαρή εταιρεία δηµοσκοπήσεων. Ακόµα και από αυτές που συνεργάζονται µε το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα στην Κουµουνδούρου.

Βέβαια, στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν και εκείνοι που τις δηµοσκοπήσεις δεν τις εµπιστεύονται από θέση αρχής, θεωρώντας πως λειτουργούν ως εργαλεία προπαγάνδας και είναι περιττή η παρουσία τους στον δηµόσιο βίο της χώρας. Ανάµεσα σε αυτούς είναι ο Παύλος Πολάκης, που «στηµένες» τις ανεβάζει, «Πετσοταϊσµένες» τις κατεβάζει. Λογικό είναι να µην τις παίρνει στα σοβαρά, όταν στο µυαλό του έχει ως «βαρόµετρο» τα likes που του κάνουν στο fb οι φίλοι.

Ισως µέχρι τις εκλογές να διενεργήσει και µια δηµοσκόπηση στο συγκεκριµένο µέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπως έχει κάνει στο παρελθόν ο Ευάγγελος Αντώναρος, βγάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ πάνω από 50%.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 6/5