Οµολογώ ότι µου προκάλεσε µια κάποια εντύπωση η απόφαση του προέδρου Ανδρουλάκη να επιλέξει τον Παναγιώτη ∆ουδωνή ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Οχι τίποτα άλλο, αλλά µέχρι πρότινος το συγκεκριµένο παλληκάρι, πριν προφανώς ανακαλύψει την ηγετική γοητεία του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, αποθέωνε τους πιο στενούς συνεργάτες του Μητσοτάκη.

Ολα άλλαξαν όταν σε µια κοινωνική µάζωξη ένας δηµοσιογράφος έφερε (ξανά) κοντά τον Ανδρουλάκη µε τον ∆ουδωνή. Από τότε όλα άλλαξαν στις ζωές των δύο, µε αποκορύφωµα την επιλογή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να «διορίσει» (γιατί περί διορισµού πρόκειται) βουλευτή τον πρώην σχολιαστή του Action24, όταν αυτό ανήκε στον φίλο µου ∆ιονύση Παναγιωτάκη, στην προ Μπάκων περίοδο του καναλιού.

Επειδή έχει προκαλέσει µια κάποια εντύπωση η επιλογή του Ανδρουλάκη, άρχισα να ψάχνω λίγο στα ΠΑΣΟΚικά άδυτα. Και κάπου εκεί βρήκα µια… υποψία περί εµπλοκής Βενιζέλου στο όλο project. Για να τα κάνω πιο λιανά, κάποιοι (όχι λίγοι) έχουν την αίσθηση (αν όχι τη βεβαιότητα) ότι υπάρχει µια κανονική συµφωνία ανάµεσα στον Μπένι και τον πρόεδρο Νίκο. Και στο όλο «πακέτο» εντάχθηκε και ο ∆ουδωνής, εκτός από τη µεταβατική πρωθυπουργία! Αν και πάλι δεν καταλάβατε, υπάρχουν κάποιοι (όχι λίγοι) που παίζουν σιγουράκι ότι ο «άγνωστος Χ» του Ανδρουλάκη είναι ο Βενιζέλος.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 6/5/23