Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όταν παρέλαβαν προσκλήσεις για να παραστεί ο Κάρολος Παπούλιας τόσο στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο, όσο και σε εκείνη που έγινε με επεισοδιακό τρόπο το βράδυ της Δευτέρας, επίσης στο Ζάππειο, από το ΙΣΤΑΜΕ και τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο κ. Παπούλιας μετά από σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες κατέληξε στο ότι λόγω της θεσμικής του ιδιότητας δεν θα μπορούσε να εμφανιστεί σε κομματική εκδήλωση.

Ομως δεν θα μπορούσε να δώσει την ίδια απάντηση και στον Γιώργο Παπανδρέου για την εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ, αφού δεν υπήρχε ανάλογο κώλυμα. Τι σκέφτηκαν λοιπόν κάποιοι από τους συνεργάτες του; Μα το απλούστερο… Να επικαλεστεί η Ηρώδου Αττικού πως ο Πρόεδρος αδυνατούσε να παραστεί εξαιτίας απουσίας του εκτός Αθηνών.

Μόνο που το «Secret» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο κ. Παπούλιας τη Δευτέρα όχι μόνο δεν ήταν εκτός Αθηνών, όπως ισχυρίστηκε η Προεδρία, αλλά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας πήγε και στο γραφείο του στο Προεδρικό Μέγαρο. Φρόντισε μάλιστα να μην μπει όπως συνήθως, από την κεντρική είσοδο στην Ηρώδου Αττικού, αλλά από την πλαϊνή, στη Βασ. Γεωργίου.

Ο κ. Παπούλιας δεν έμεινε όμως μέχρι νωρίς το απόγευμα, όπως το συνηθίζει, αλλά μετά από περίπου μιάμιση ώρα αναχώρησε για το σπίτι του στα Εξάρχεια. Εκεί βρισκόταν την ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεχόταν τη φραστική επίθεση των οπαδών του ΓΑΠ και προφανώς την παρακολούθησε από την τηλεόραση ανακουφισμένος γιατί δεν βρέθηκε στη δύσκολη θέση να είναι παρών.