Μια πολύ ζεστή εκδήλωση με αφορμή τις εθνικές εκλογές πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Παρίσι στην οποία μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη αλλά και ο υπουργός Κλιματικής και Πολιτικής Προστασίας και υποψήφιος βουλευτής Επιρκατείας της ΝΔ εκπροσωπώντας τον Απόδημο Ελληνισμό, Χρήστος Στυλιανίδης.

Στην εκδήλωση, επίσης, το παρών έδωσαν ο Νίκος Κορογιαννάκης, δικηγόρος Βρυξελλών και η Μαρία Διαμαντοπούλου, εκπαιδευτικός και πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ στο Παρίσι, αμφότεροι και οι δύο υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

Στην παρέμβασή του ο κ. Κορογιαννάκης αναφέρθηκε στη δύναμη της ελληνικής Διασποράς και το μέλλον της κάτω από τις νέες συνθήκες με την ψήφο της και την εκπροσώπησή της στην κεντρική πολιτική σκηνή ενώ η κυρία Διαμαντοπούλου τόνισε τη συνεχή προώθηση των θεμάτων που αφορούν τη Διασπορά, κυρίως τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό, σε όλα τα κυβερνητικά στελέχη που επισκέφθηκαν το Παρίσι ως σήμερα.

Ο επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας για την διασπορά, Χρήστος Στυλιανίδης, ανέφερε μέσα από την προσωπική του εμπειρία την επιτακτική ανάγκη να συνεχίσει η Ελλάδα στο δρόμο της προόδου με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να συνεχιστεί η ανάπτυξη και να συνερχίσει το έργο που ξεκίνησε το 2019 και έχει φέρει την χώρα μας πολύ μπροστά στην Ευρώπη. Μίλησε για το έργο της κυβέρνησης αλλά και το πρόγραμμα της ΝΔ και την ανάγκη συσπείρωσης της Διασποράς.

Παρόντες στην εκδήλωση η πρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Παρισιού, Κατερίνα Ξυλά, ο κ.Ιωάννης Βουλδούκης αντιδήμαρχος της πόλης Antony , μέλος της συντονιστικής επιτροπής Ελλήνων αιρετών αυτοδιοίκησης Ευρώπης, υπεύθυνος στην υγεία και τις επιστήμες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βελγίου κύριος Ιωάννης Σαμπατάκος, η σεφ κυρία Ντίνα Νικολάου, ο Ανδριανός Γολέμης ο πρώτος Έλληνας υποψήφιος αστροναύτης, η πρόεδρος των Daughters of Penelope κυρία Νίκη Καλογερά, γιατροί, ερευνητές, οικονομολόγοι , καθηγητές ,επιχειρηματίες, ανώτεροι υπάλληλοι διεθνών οργανισμών και δεκάδες φοιτητές.