Νέος έρωτας στα αριστερά έδρανα του Κοινοβουλίου έχει αναπτυχθεί εδώ και αρκετούς µήνες, καθώς ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής στη Β’ Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάµελλος είναι «µαζί στη Βουλή και στη ζωή» µε τη συνάδελφό του, από το ίδιο κόµµα, βουλευτή Έβρου Αναστασία Γκαρά.

Από το περιβάλλον και των δύο πλευρών διαψεύδονται οι πληροφορίες πως η σχέση τους έχει επισηµοποιηθεί ενώπιον των ελληνικών Αρχών, δηλαδή πως έχουν συνάψει σύµφωνο συµβίωσης ή έχουν τελέσει πολιτικό γάµο σε κάποιο δηµαρχείο, ωστόσο όσοι συνοµιλούν µαζί τους θεωρούν πως είναι θέµα χρόνου να συµβεί κάτι τέτοιο.



Πιο κοντά

Ο Σ. Φάµελλος άρχισε να έρχεται πιο κοντά µε την Αν. Γκαρά έναν χρόνο µετά τον αδόκητο θάνατο της συζύγου του, Π. Καραγιαννίδου, η οποία υπήρξε δραστήριο στέλεχος της Αριστεράς στον ∆ήµο Θέρµης της Θεσσαλονίκης. Ήταν στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές του 2019 όταν η Αν. Γκαρά, για να προωθήσει αιτήµατα της εκλογικής της περιφέρειας στον Εβρο, βρισκόταν συνεχώς στην πόρτα του γραφείου του Σ. Φάµελλου, ο οποίος ως αναπληρωτής υπουργός είχε στο χαρτοφυλάκιό του θέµατα που σχετίζονται µε τα διεθνή και τα ελληνικά περιβαλλοντικά ζητήµατα, τα δάση και τα δασικά οικοσυστήµατα, τα ύδατα, τους επιθεωρητές περιβάλλοντος, τις προστατευόµενες περιοχές και το ΕΣΠΑ.



Τα τελευταία χρόνια, που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εκτός εξουσίας, έχουν υπογράψει από κοινού ουκ ολίγες αναφορές για ζητήµατα περιβάλλοντος, ενώ ο Σ. Φάµελλος µε την ιδιότητα του αρµόδιου τοµεάρχη στήριζε τις πρωτοβουλίες της Αν. Γκαρά στον Εβρο, ειδικά την περίοδο των καταστροφικών πυρκαγιών στο δάσος της ∆αδιάς.

Διαφορά ηλικίας

Αν και ηλικιακά τους χωρίζουν 18 χρόνια, καθώς ο Σ. Φάµελλος είναι γεννηµένος το 1966 και η Αν. Γκαρά το 1984, ο χρόνος δεν στάθηκε εµπόδιο στη σχέση τους. Η Αν. Γκαρά γεννήθηκε στην Ορεστιάδα, όπου και κατοικεί. ∆ηλώνει δηµοσιογράφος, απόφοιτη του Τµήµατος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισµού του Παντείου Πανεπιστηµίου, µε µεταπτυχιακό τίτλο στο Τµήµα Πολιτικής Επιστήµης και Ιστορίας του Παντείου. Μιλά αγγλικά και γαλλικά. Εκλέγεται βουλευτής Εβρου µε τον ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιανουάριο του 2015.



Από την Αθήνα

Ο Σ. Φάµελλος γεννήθηκε στην Αθήνα και µεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Κατοικεί στον ∆ήµο Θέρµης. Σπούδασε χηµικός µηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης και έκανε τις µεταπτυχιακές του σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήµιο, µε ειδίκευση στον περιβαλλοντικό σχεδιασµό. Στον χώρο της Αριστεράς πάντως τα ζευγάρια πολλαπλασιάζονται, εντός Βουλής και κόµµατος.

Οι Σ. Φάµελλος και Αν. Γκαρά έρχονται να προστεθούν σε έναν αξιοσηµείωτο κατάλογο και άλλων πολιτικών ζευγαριών: Του Θεόδωρου ∆ρίτσα µε την Τασία Χριστοδουλοπούλου, του ∆ηµήτρη Τζανακόπουλου µε την Εφη Αχτσιόγλου, του ∆ηµήτρη Βίτσα µε τη Θεοπίστη Πέρκα, του Γ. Ραγκούση µε τη Μ. Κοντοτόλη, υποψήφια στον Νοµό Τρικάλων, του Νίκου Παρασκευόπουλου και της Ιφ. Καµτσίδου, καθώς και του υπουργικού ζεύγους Παπαδηµητρίου – Αντωνοπούλου παλαιότερα.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 13 Μαΐου 2023.