Ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε μετά την απολογία του ο πρωην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Καπελέρης, που απολογήθηκε το πρωί στους ανακριτές διαφθοράς, Ι. Παπακώστα και Δημ. Καβαλάρη για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ.Καπελέρης κατηγορείται για απιστία στην υπηρεσία αφού φέρεται να μην διενήργησε έλεγχο για τους 2.062 καταθέτες της επιμαχης λίστας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Καπελέρης επανέλαβε πως πήρε εντολή απο τον τότε ΥΠ.ΟΙΚ Γ.Παπακωνσταντίνου , να ελέγξει το φορολογικό προφίλ 10 ονομάτων που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ και πως ουδέποτε πήρε εντολή να κάνει  φορολογικό έλεγχο, Μάλιστα οπως τόνισε στη συσκεψη που έγινε στις 24.1.2011 με τη συμμετοχή και του τότε υπουργού ο κ.Παπακωνσταντίνου τους ειπε ότι θα γίνει έλεγχος αλλά θα τους ενημερώσει εκείνος για το ποιά υπηρεσία θα τον διεξάγει.

Συγκεκριμενα ο κατηγορούμενος στο υπόμνημα που κατέθεσε δια των συνηγόρων του Μαρίας Παπαμιχαλοπούλου και Γιάννη Μαντζουράνη , υποστηρίζει ότι "δεν έλαβε ποτέ εντολή απο τον υπουργό για να κάνει φορολογικό έλεγχο κανενός προσώπου. Ελαβε εντολή να ελέγξει το φορολογικό προφίλ 10 και μονον προσώπων με μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό χωρίς να του γνωστοποιηθεί το ποσό των καταθέσεων και το ονομα της τραπεζας. Επίσης δεν του αναφέρθηκε ποτε η υπάρξη ή όχι λίστας καταθετων. Λίγες μέρες μετά έγινε σύσκεψη στο Υπουεργείο Οικονομικών παρουσία του υπουργού και άλλων υπηρσιακών παραγόντων οπου εκεί για πρώτη φορά άκουσε για την υπαρξη της λίστας Λαγκάρντ. Εκεί αποφασίστηκε να ελεγχθούν ολα τα ονόματα της σχετικής λίστας. Ο υπουργος όμως είπε ότι θα αποφάσισει ποιά υπηρεσία θα διενεργήσει τον έλεγχο , αν θα ειναι το ΣΔΟΕ, ειδικά κλιμάκια ελεγχου ή η εφορία μεγάλου πλούτου. Τον Μάρτιο του 2011 αποχωρησε απο το ΣΔΟΕ χωρίς να του έχει δωθεί καμμιά εντολη σχετικά με το θέμα αυτό".