Mε ποσοστό 45,17% η Νέα Δημοκρατία κέρδισε την μονοεδρική περιφέρεια της Ευρυτανίας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με ποσοστό 22,82%. 

Η Ευρυτανία, όπως και οι εννέα μονοεδρικές περιφέρειες της επικράτειας, βάφτηκε για ακόμη μια φορά «γαλάζια», και θα εκπροσωπηθεί στην επόμενη Βουλή από την ιατρό, πλαστικό χειρουργό Τζίνα Οικονόμου, η οποία έκοψε πρώτη το νήμα ανάμεσα στους υποψηφίους της ΝΔ με περισσότερους από 2.833 σταυρούς. 

Ποια είναι η Τζίνα Οικονόμου που εξελέγη βουλευτής Ευρυτανίας

Γεννήθηκε στην Αθήνα, με καταγωγή από την Ευρυτανία. Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού της Αθήνας το 1978 και σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1978-1984).

tzina_oikonomou_2
Ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο (1985-1987). Εκτέλεσα την υπηρεσία υπαίθρου, ως αγροτική ιατρός στην ορεινή Κορινθία (1987-1988) και στη συνέχεια εργάστηκε ως βοηθός Χειρουργικής Κλινικής στο Θεραπευτήριο ¨ΥΓΕΙΑ¨ (1988-1990). Ακολούθησε ερευνητική εκπαίδευση (research fellow) στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου του Τορόντο στον Καναδά (1990-1992). Εργάστηκε επί τετραετία ως ειδικευόμενη ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών από όπου έλαβα την ειδικότητα της Πλαστικής Χειρουργικής το 1997. Παράλληλα εκπονούσε την Πειραματική Διδακτορική μου Διατριβή στο Πειραματικό Χειρουργικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Τμήμα Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας της Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια αναγορεύθηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1994. Μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο στον Καναδά (clinical fellow) με εξειδίκευση στη Μικροχειρουργική, με υποτροφία του Ιδρύματος ¨Α. Ωνάσης¨ (1997). Έλαβε το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Πλαστικής Χειρουργικής (European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery / EBOPRAS) το 1998.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της εργάσθηκε επί δεκαετία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ως Επιμελήτρια Πλαστικής Χειρουργικής, στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (1999-2009). Από το 2009 μέχρι σήμερα εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας στον ιδιωτικό τομέα, συνεργαζόμενη με την Κλινική “Μητέρα” και το Θεραπευτήριο “Ευγενίδειο”. Από το 2010 μέχρι το 2019 συνεργάστηκε και με την Κλινική “Ελευθώ” της Χίου.
tzina_oikonomou2
 

Επιπλέον, υπήρξε μέλος του Τομέα Υγείας της Ν.Δ. και Γενική Συντονίστρια του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών της Ν.Δ. στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. Στις Εθνικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. στο Ν. Ευρυτανίας.

Είναι παντρεμένη από το 1987 με τον ιατρό Αλέξανδρο Ροδολάκη, Μαιευτήρα-Γυναικολόγο, Καθηγητή Γυναικολογικής Ογκολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στον νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”. Έχουν ένα γιό, ειδικευόμενο ιατρό Μαιευτικής – Γυναικολογίας και μία κόρη ειδικευόμενη ιατρό Παιδιατρικής.