Κι όµως -µην επηρεάζεστε από το εκλογικό αποτέλεσµα- στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν αποφασισµένοι να καταγγείλουν νοθεία, αν η διαφορά ήταν οριακή, όπως πίστευαν! Για αυτό ανακοίνωσαν επίσηµα ότι θα έχουν παράλληλο σύστηµα καταµέτρησης αποτελεσµάτων (πρωτοφανές!) και, πράγµατι, οι αντιπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στα εκλογικά κέντρα ήταν σε πλήρη εγρήγορση και εξαιρετικά καχύποπτοι. 

∆ικαστικοί αντιπρόσωποι µετέφεραν στη στήλη ότι ελέγχονταν για κάθε κίνησή τους από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλωστε, η ίδια η εκπρόσωπος του κόµµατος, Πόπη Τσαπανίδου, κατήγγειλε πρωί-πρωί της Κυριακής προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσµατος, επικαλούµενη fake news που είχαν κυκλοφορήσει στο ∆ιαδίκτυο για το ψηφοδέλτιο στον Βόρειο Τοµέα µε τον Κατρούγκαλο.

Οταν άρχισαν να παίρνουν τα στοιχεία του exit poll και κατάλαβαν ότι η διαφορά είναι τέτοια που δεν τους επιτρέπει αµφισβήτηση, άρχισε το σενάριο της αµφισβήτησης του ίδιου του exit poll. Μετά άρχισαν να έρχονται τα πραγµατικά αποτελέσµατα, οπότε συνέβη αυτό που θα µπορούσε να έχει τίτλο «Η Singular Logic µοίρασε εγκεφαλικά». Η γραµµή... «θα συνεδριάσουν τα όργανα» επελέγη ως η τελευταία γραµµή άµυνας, για να µην αρχίσει η φασαρία στα τηλεοπτικά πάνελ. Στο τέλος µαθαίνω ότι κάποιοι έλεγαν στην Κουµουνδούρου: «Ας µην πέσουµε, τουλάχιστον, κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20%!».

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 27/5/23