Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, εκτός από την πρωτότυπη κίνηση που έκανε να μοιράσει παντού το προσωπικό της νούμερο κινητού, πρόσθεσε στο site του κόμματος κατηγορίες επαγγελμάτων των δυνάμει ψηφοφόρων της ή μελλοντικών μελών… μάλλον για να τραβήξει την προσοχή και να γίνει viral  ή για να βοηθήσει στο έργο της ΕΛ.ΑΣ.!

Στην ιστοσελίδα του κόμματος υπάρχει η ενότητα «Στηρίζω», εκεί όπου οι πολίτες μπορούν να επιλέξουν τρόπους δράσης για να βοηθήσουν την Πλεύση Ελευθερίας είτε απλά να συστηθούν ποιοι είναι στο κόμμα.

Στην ενότητα «Θέλω να συστηθώ» η Πλεύση Ελευθερίας ζητεί από τους πολίτες να επιλέξουν την επαγγελματική τους κατάρτιση, αλλά και τις δεξιότητες που μπορεί να φανούν χρήσιμες στο κίνημα. Ενδιαφέρον έχει πως ανάμεσα σε επαγγέλματα, όπως αυτό του φούρναρη, του τεχνικού και του εκπαιδευτικού, υπάρχει και η επιλογή του... ληστή τραπεζών.

 Το θέμα έχει αρχίσει να διαδίδεται στα social media με αρκετούς να αναρωτιούνται γιατί υπάρχει η συγκεκριμένη επιλογή στην ιστοσελίδα του κινήματος και κάποιους να εκτιμούν ότι πρόκειται για λάθος.

 «Είσαι ληστής τραπεζών και θες να βοηθήσεις την Πλεύση Ελευθερίας; Μπες στο λινκ και γράψουν τώρα», γράφει με χιούμορ ένας χρήστης του Twitter.

 Βέβαια οι πρώτες σοβαρές αντιδράσεις άρχισαν, όπως από τον βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, που αναφέρει : Δεν είναι τρολιά, βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του @pl_eleftherias! «Ληστής τραπεζών» ως επαγγελματική & προσωπική δεξιότητα που μπορεί να είναι χρήσιμες στο κίνημα! Η ψήφος της 25ης Ιουνίου είναι κρίσιμη, δεν τη σπαταλάμε@kmitsotakis @neademokratia #νδ #σταθερά_τολμηρά_μπροστά.