∆ιάβασα πολλά και ενδιαφέροντα τις τελευταίες ηµέρες σε σχέση µε το κόµµα του θεολόγου από το Κιλκίς. Τη γνωστή πλέον «Νίκη», που περιστοιχίζεται από µοναχούς, παλαιοηµερολογίτες, αντιεµβολιαστές και γενικώς «ψεκασµένους» της ζωής. Κυριαρχούν όµως οι µοναχοί, αυτοί που πήγαν για να αφιερώσουν τη ζωή τους, όπως λένε, στον Υψιστο, αλλά επί τη ευκαιρία στον ελεύθερο χρόνο τους έκριναν σκόπιµο να ξεκινήσουν να στέλνουν SMS, µεταφέροντας, αν κατάλαβα καλά, «θέληµα Θεού», λες και ο Θεός δίνει παραγγελιές, όπως ένας φίλος µου όταν πηγαίνει στον Αδαµαντίδη.

Οι καλόγεροι, που αρέσκονται (µεταξύ των άλλων) στις λεκτικές φανφάρες, αφού αποθεώνουν τους υποψηφίους της «Νίκης», χαρακτηρίζουν δαιµονοκρατούµενο το ελληνικό Κοινοβούλιο. Το ίδιο Κοινοβούλιο που οι υπουργοί του υπογράφουν κάτι συµβάσεις «ΝΑ», για να αναπτύσσονται τα µοναστήρια του Αγίου Ορους και να περνάνε φίνα, µαζί µε τη χάρη της Παναγιάς, οι µοναχοί. Πάντως, τώρα που το σκέφτοµαι και έχοντας ευλογία Κυρίου, θεωρώ κάπως δαιµονισµένα και αυτά τα ΕΣΠΑ, µε χρήµατα που προέρχονται από κάτι καραδαιµονισµένους Ευρωπαίους τραπεζίτες, που οι περισσότεροι είναι άθεοι και κάποιοι εξ αυτών και µουσουλµάνοι. Μάλιστα, πολλές φορές βάζω στο πονηρό µυαλό µου ότι η Παναγία (χαρά στο κουράγιο Της) θα εκνευριστεί από τα τόσο πολλά δαιµονισµένα ευρώ και θα ξεκινήσει να τα επιστρέφει στους δαιµονισµένους των Βρυξελλών. Αν δεν το έχει κάνει µέχρι τώρα, είναι γιατί δεν βρίσκει εύκαιρους τους καλογέρους, αφού κάνουν διπλοβάρδια για να βάλουν τη «Νίκη» στη Βουλή.

Επί τη ευκαιρία, δεν σας κρύβω ότι, προσωπικά, η Παναγιά µού στέλνει δώρα, ακόµη και σε επίπεδο πληροφοριών. Με αντιµετωπίζει κάτι σαν µοναχό της δηµοσιογραφίας! Ετσι, συνοµιλώντας µε έναν φίλο µου, µετά τις εκλογές, και σχολιάζοντας το ποσοστό της «Νίκης», που λίγο έλειψε να µπει στη Βουλή, µου εξοµολογήθηκε, λες και ήµουν πνευµατικός του, ότι είχε λάβει (λέει) µήνυµα από τον ηγούµενο της Αγίας Αννας, σχετικό µε τις εκλογές. Ο ίδιος, που έχει µια ξεχωριστή σχέση, εκτός από τα µπουζούκια και τον Αδαµαντίδη, και µε κάτι µοναχούς στο Αγιον Ορος, µου έτεινε το κινητό δείχνοντάς µου ένα SMS που είχε λάβει από τον πνευµατικό του.

«ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! (σ.σ.: Για να µην ξεχνιόµαστε κιόλας). Ο γέρων Φιλόθεος, όπως και εµείς όλοι στη µονή, χωρίς να εξαναγκάζουµε πνευµατικά, προσανατολίζουµε στη ΝΙΚΗ… Γνωρίζουµε προσωπικά πολλούς από τους υποψηφίους της (κάποιοι από αυτούς εξοµολογούνται στη µονή µας) και εγγυόµαστε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα τους και τις δυνατότητές τους, που εν Χριστώ ενισχύονται και απογειώνονται… Τα πνευµατικά µας παιδιά και όλοι οι φίλοι της µονής µας, χωρίς να έχουν πιεστεί προς αυτό, εντελώς αβίαστα θα ψηφίσουν αυτόν τον σχηµατισµό… που µπορεί να εκφράσει και υποστηρίξει σθεναρά την “άλλη άποψη” του Χριστού… σε ένα άθεο και δαιµονοκρατούµενο Κοινοβούλιο! Και βέβαια όλα αυτά µε την έννοια ότι: επιλέγουµε πάντα για το τραπέζι µας τις ελιές µε τον λιγότερο δάκο…! Μήνυµα από Μονή Καρακάλλου».

ΥΓ: Να δείτε που σε λίγο οι καλόγεροι θα στέλνουν σε SMS και την επιθυµία της Παναγίας σε σχέση µε τη συγκρότηση του Υπουργικού Συµβουλίου.

8_2

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 27/5/23