Και του Γιάννη Ραγκούση τού φταίει το ΠΑΣΟΚ, επειδή η Νέα ∆ηµοκρατία κέρδισε τις εκλογές µε τεράστια διαφορά στις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Προ ηµερών ανέφερε στο «Κόκκινο» πως χορηγοί του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν αυτοί που έκαψαν την απλή αναλογική και είπαν «όχι» στην προοδευτική διακυβέρνηση.

Τρεις παρατηρήσεις

Στο σηµείο αυτό έχουµε να κάνουµε τρεις παρατηρήσεις:

  • 1. Ο Γ. Ραγκούσης πριν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε τον Αλ. Τσίπρα πως έφερε την απλή αναλογική ως ανάχωµα για την ηµέρα που θα βρεθεί ενώπιον µιας εκλογικής συντριβής. ∆ηλαδή, έβαλε µια νάρκη στο πολιτικό σκηνικό για να ευνοηθεί από τις συνθήκες ακυβερνησίας.
  • 2. Το ΠΑΣΟΚ, από το οποίο είχε την απαίτηση να παίξει το προεκλογικό παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ επάνω στο αφήγηµα της απλής αναλογικής και της προοδευτικής διακυβέρνησης, το συγκεκριµένο εκλογικό σύστηµα, όταν το έφερε προς ψήφιση στη Βουλή ο Αλ. Τσίπρας, δεν το στήριξε.
  • 3. Οι καθαρόαιµοι ΣΥΡΙΖΑίοι, µετά την ήττα του κόµµατος, αποδίδουν τη συντριβή στην εµµονή του Αλέξη Τσίπρα περί «προοδευτικής διακυβέρνησης», θεωρώντας πως αυτοί που τον οδήγησαν στην προβολή ενός τέτοιου διακυβεύµατος ήταν στελέχη προερχόµενα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ - καλή ώρα ο Γ. Ραγκούσης.
*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 2 Ιουνίου 2023.