Αν κρίνουμε από αυτά που γράφει στην εφημερίδα «Αυγή» ο Α. Τσέκερης, πρώην διευθυντής του γραφείου Τύπου του Α. Τσίπρα, τότε ο Γιώργος Κατρούγκαλος άδικα έφαγε το κράξιμο του αιώνα για τις θέσεις που διατύπωσε παραμονές των εκλογών της 21ης Μαΐου αναφορικά με τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών. Και κακώς έπεσαν οι σύντροφοί του να τον φάνε, ισχυριζόμενοι πως έκανε ζημιά στο κόμμα.

Γιατί κατά τον Α. Τσέκερη αυτά που πρότεινε ο Γ. Κατρούγκαλος είναι σαφώς καλύτερα από αυτά που κάνει ο Κ. Μητσοτάκης. Αλλά είναι τόσο ηλίθιοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που ακόμα δεν το έχουν αντιληφθεί. Γιατί ο Τσέκερης ξέρει καλύτερα και μιλάει με επιχειρήματα.

Γράφει λοιπόν στην «Αυγή»: «Η άλλη συζήτηση είναι για τις ασφαλιστικές εισφορές του Κατρούγκαλου. Προσέξτε. Έχεις έναν Κατρούγκαλο που βάζει την ασφαλιστική εισφορά στους φτωχούς ελεύθερους επαγγελματίες 167,95 ευρώ. Έρχεται ο Μητσοτάκης, καταργεί τις εισφορές Κατρούγκαλου και βάζει κλιμακωτή εισφορά, με ελάχιστο όριο 288 ευρώ. Και μετά τις μειώνει και τις κάνει 285 ευρώ. Και μετά τις αυξάνει από 1/1/2023 και τις κάνει 311,52 ευρώ. Και από 1/1/2024 θα τις αυξήσει κι άλλο. Αλλά δεν έχει σημασία, γιατί οι φτωχοί ελεύθεροι επαγγελματίες ακούνε Κατρούγκαλο και τους σηκώνεται η τρίχα. Γι’ αυτό ψηφίζουν με φανατισμό Μητσοτάκη. Όχι, θα αφήσουν να τους πιάνει μαλάκες ο Κατρούγκαλος».

Δημοσιεύτηκε στη στήλη «Αλάτι και Πιπέρι» της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ στις 6/6