Ακατανόητα πράγματα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ώρα που σύσσωμο το κόμμα βρίζει τον Γιώργο Κατρούγκαλο για τις θέσεις που διατύπωσε παραμονές των εθνικών εκλογών αναφορικά με τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, ο Αλέξης Τσίπρας με απόφασή του ορίζει συντονιστή της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα τον Διονύση Τεμπονέρα.

Ο τελευταίος, που είναι και εργατολόγος, έχει ακριβώς τις ίδιες αντιλήψεις με τον Γ. Κατρούγκαλο για τους ελεύθερους επαγγελματίες και μάλιστα τις έχει εκφράσει και δημοσίως. Επίσης, εκτός από τον Τεμπονέρα, στην πρώτη γραμμή της μάχης ως μέλος της νέας Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα είναι και ο Γιώργος Χουλιαράκης.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ ο αντίστοιχος «Κατρούγκαλος» στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές του 2019. Με εκείνη την περίφημη δήλωση που είχε κάνει στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τη μεσαία τάξη. Δηλαδή πως η φορολόγηση της μεσαίας τάξης από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «συνειδητή επιλογή» και όχι αποτέλεσμα εξαναγκασμού από τις πιέσεις των δανειστών.

Μάλιστα την κυνική ομολογία του Χουλιαριάκη μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019 την είχε κάνει σημαία ο Παύλος Πολάκης και πολλοί άλλοι ακόμα για να αιτιολογήσουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Δημοσιεύτηκε στη στήλη «Αλάτι και Πιπέρι» της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ στις 30/5