Το υπαρξιακό αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο μπήκαν τα στελέχη του μετά τη βαριά ήττα στις πρόσφατες εκλογές έχει αρχίσει να καταγράφεται πλέον με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά «Η Αριστερά ως σήμερον, ως αύριον και ως χθες. Ένα φάντασμα πλανιέται...», η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου ως ομιλήτρια ανάρτησε τις σκέψεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

«Η στράτευση στην Αριστερά παρά τις αποτυχίες μας είναι μια στράτευση αφοσιωμένη στη δυνατότητα της σημερινής ευτυχίας του κόσμου, μια κατάφαση στις ανθρώπινες δυνατότητες να τον αλλάξουμε απελευθερώνοντας την κοινωνία ολόκληρη. Και κανένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό».

«Εκπροσωπούμε ακόμα το φάντασμα της μεγάλης ανατροπής»

Περιέγραψε ακόμα «τα λάθη και τις ολιγωρίες» της Αριστεράς, λέγοντας ότι «η Αριστερά έχει υποφέρει από το κεντρικό ερώτημα της σχέσης της με την εξουσία», κάνοντας λόγο για «την ανάγκη ο αναστοχασμός να μετατραπεί ταυτόχρονα σε δράση».

Στην ανάρτησή της η Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε ακόμα: «Το πνεύμα του βιβλίου του Αριστείδη Μπαλτά μάς κατατρέχει “ως φάντασμα” για τα λάθη και τις ολιγωρίες μας. Συμβάλλει συγχρόνως στην ανάγκη ο αναστοχασμός να μετατραπεί ταυτόχρονα σε δράση, όπως καλείται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα». Κατέληξε λέγοντας: «Για το σύστημα και τους εκφραστές του εκπροσωπούμε ακόμα το φάντασμα της μεγάλης ανατροπής, δηλαδή του ιστορικού στόχου της κοινωνικής ισότητας. Και αυτό μοιάζει με τίτλο τιμής».

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή