«Δεν τίθεται θέμα διαγραφής του Ν. Φίλη επειδή εξέφρασε μια προσωπική άποψη για το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού των μουσουλμάνων της Θράκης». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Α. Τσίπρας, μιλώντας χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τη στήριξη που πρόσφερε ο πρώην υπουργός Παιδείας στο δικαίωμα των μουσουλμάνων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να ομιλούν για τουρκική μειονότητα στη Θράκη.

Πάντως, επειδή το θέμα πήρε διαστάσεις εμφυλίου στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στελέχη από τον χώρο των ΠΑΣΟΚογενών ζήτησαν την αποβολή του Ν. Φίλη από τα ψηφοδέλτια του κόμματος, ενδιαφέρον είχε και μια παρέμβαση που έκανε -με φόντο τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τη Ροδόπη- και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της Κίνησης «Πράττω», Ν. Κοτζιάς.

Ο τελευταίος προέβη στην ακόλουθη σιβυλλική ανάρτηση μέσα από τον λογαριασμό του στο F/B: «Εμείς του ‘‘Πράττω’’ έχουμε πολλά να πούμε, αλλά δεν μιλάμε πριν από τις εκλογές, για να προστατεύσουμε όλη τη δημοκρατική παράταξη. Το μόνο που λέμε προς όλους είναι σοβαρευτείτε. Σοβαρευτείτε δημοκρατικά. Σοβαρευτείτε κοινωνικά δίκαια. Σοβαρευτείτε πατριωτικά».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 9/6