Η απόφαση του ΠΑΣΟΚ πριν από περίπου 10 ηµέρες να κατεβάσει το πρόγραµµα που ήταν αναρτηµένο στην ιστοσελίδα του κόµµατος εδώ και αρκετούς µήνες και στη θέση του να ανεβάσει µια γενικόλογη, τετρασέλιδη περίληψη κάθε άλλο παρά «αθώα» ήταν, όπως ισχυρίστηκαν στη Χαριλάου Τρικούπη.

Η αλήθεια είναι ότι το µεσηµέρι της Τετάρτης 31ης Μαΐου έγινε µια σύσκεψη -σε κλίµα επικοινωνιακού πανικού-, που κρατήθηκε µυστική, προκειµένου να βρεθεί ένα τελικό κόστος του «πράσινου» προγράµµατος, το οποίο θα επικαλούνταν τα στελέχη του κόµµατος δηµοσίως, αφού µέχρι τότε κάτι τέτοιο δεν υπήρχε, δηµιουργώντας µεγάλο πρόβληµα αξιοπιστίας στις δηµόσιες τοποθετήσεις στελεχών του.

Ο «αρχιτέκτονας» του προγράµµατος, Νίκος Χριστοδουλάκης, ο Χρήστος Πρωτόπαπας και ο σύµβουλος της Κοινοβουλευτικής Οµάδας, οικονοµολόγος Ηλίας Κικίλιας µαζί µε στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου αποφάσισαν ότι θα οριστεί το ποσό των 5,5 δισ. ως αυτό που θα λέγεται δηµοσίως.

Παράλληλα, έδωσαν εντολή να «µαζευτεί» άρον-άρον το 100σέλιδο κείµενο, το οποίο βάπτισαν εκ των υστέρων «δηµόσια διαβούλευση», και έτσι έγινε, καθώς «κρύφτηκε» επιµελώς κάπου στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 10/6