Το αποτέλεσµα της εκλογικής αναµέτρησης της 21ης Μαΐου και η διαφαινόµενη νίκη της Ν.Δ. στις επόµενες εκλογές έχουν προκαλέσει προβληµατισµό στους αυτοδιοικητικούς που έχουν ταυτιστεί µε τον ΣΥΡΙΖΑ και έχουν λάβει τη στήριξη του Αλ. Τσίπρα για τις δηµοτικές κάλπες του Οκτωβρίου.

Με εξαίρεση τον δήµαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, ο οποίος υποστηρίζεται και από τη Ν.Δ., ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανακοινώσει ακόµα στήριξη στον Ν. Παππά για την Αθήνα, τον Γ. Γαβρίλη στον Πειραιά, τον Β. Αϊβαλή στην Πάτρα, τον Α. Καλογιάννη στη Λάρισα και τον ∆ηµ. Τραπεζιώτη στο Αγρίνιο.

Τα σχόλια

∆εν είναι λίγοι αυτοί που σχολιάζουν ότι τον Οκτώβριο, όταν θα διενεργηθούν οι επόµενες δηµοτικές εκλογές, ο Αλ. Τσίπρας θα έχει στο «παλµαρέ» του πέντε ήττες από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επισηµαίνοντας ότι, εφόσον οι εκλογές στους δήµους δεν έχουν τόσο έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά, οι υποψήφιοι δήµαρχοι θα προτιµούσαν να µην ταυτιστούν µε την Κουµουνδούρου, µε δεδοµένο µάλιστα ότι το προσεχές φθινόπωρο θα είναι µια περίοδος ανακατατάξεων στο κόµµα του Αλέξη Τσίπρα.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 10 Ιουνίου 2023.