Έξι ημέρες πριν από την τελική μάχη της 25ης Ιουνίου η Νέα Δημοκρατία οργανώνει τις τελευταίες κινήσεις του σχεδιασμού της με στόχο την εκλογική επικράτηση και την αυτοδυναμία στην κάλπη της προσεχούς Κυριακής.

Στις κινήσεις αυτές περιλαμβάνονται περιοδείες και επισκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και στελεχών της πρώτης γραμμής σε εκλογικές περιφέρειες όπου η Πειραιώς δίνει βαρύτητα, επιδιώκοντας ενίσχυση των ποσοστών της. Σε αυτό το πλαίσιο την περασμένη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε τα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα τη Λέρο, τους Λειψούς, τους Αρκιούς και τελευταία την Πάτμο, το βορειότερο νησί του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων. Πρόκειται για μια περιοδεία με ισχυρούς συμβολισμούς και μια έμπρακτη κίνηση ευγνωμοσύνης, καθώς η Περιφέρεια των Δωδεκανήσων χάρισε στη ΝΔ το υψηλότερο ποσοστό της σε ολόκληρη την επικράτεια (49,93%), καταγράφοντας άνοδο της τάξης των 8,64 ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με το 2019, όπου η «γαλάζια» παράταξη συγκέντρωσε το 41,28% των ψηφοφόρων, με τον στόχο της ΝΔ να είναι το ποσοστό της 25ης Ιουνίου στα Δωδεκάνησα να γράφει «5» μπροστά.

Η ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης, σύμφωνα με τοπικά στελέχη, οφείλεται και στις στοχευμένες παρεμβάσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, όπου με δράσεις άνω των 57 δισεκατομμυρίων ευρώ η κυβέρνηση στήριξε τον κλάδο, απέναντι στις πρωτόγνωρες κρίσεις που είχε απέναντί του από την πανδημία και έπειτα. Οι ενισχύσεις όλων όσοι «χτυπήθηκαν» από την κρίση, όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή, οι μειώσεις 50 φόρων, η μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 9%, η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 35%, αλλά και η δημιουργία 300.000 νέων θέσεων εργασίας, αποτυπώθηκε στην ψήφο τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολίτες των Δωδεκανήσων με την ψήφο τους ανέδειξαν πρώτο στην προτίμησή τους τον Γιάννη Παππά, επιβραβεύοντας τη σχέση εμπιστοσύνης που έχτισε μαζί τους την τελευταία τετραετία, μέσα από ις συνεχείς προσπάθειές του να μεταφέρει στο «κέντρο» τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους και δουλεύοντας συστηματικά για την επίλυση ζητημάτων της καθημερινότητάς τους. Ο Γιάννης Παππάς πήρε την πρώτη θέση ανάμεσα στους συνυποψηφίους του της ΝΔ, καθώς έλαβε 18.813 σταυρούς προτίμησης, αυξάνοντας κατά 9.247 τις ψήφους του, και από την 4η θέση που κατέλαβε τον Ιούλιο του 2019, βρέθηκε στην κορυφή των «γαλάζιων» υποψήφιων βουλευτών.

Μάλιστα, όσο οι δεύτερες κάλπες πλησιάζουν και μαζί με αυτές και οι αποφάσεις Μητσοτάκη για τη δομή του επόμενου κυβερνητικού σχήματος, εφόσον η ΝΔ είναι αυτοδύναμη, ενισχύεται η φημολογία που θέλει τον βουλευτή Δωδεκανήσων να είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που λαμβάνονται σοβαρά υπόψη για την επόμενη κυβέρνηση, με την εμπειρία του στα ζητήματα νησιωτικότητας και τουριστικής ανάπτυξης να ευνοούν τις σκέψεις για την αξιοποίηση του Γιάννη Παππά στο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ναυτιλίας και του Τουρισμού.

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 19/6