Σκληρή γλώσσα για τους «μορφωμένους» γονείς που πηγαίνουν στα σχολεία και εκφοβίζουν τους δασκάλους χρησιμοποίησε ο πρώην υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Γαβρόγλου, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος με θέμα την εκπαιδευτική πολιτική.

«Πρέπει να το λες πως σέβεσαι τους γονείς για να το ακούσουν και οι γονείς. Ξέρετε ποιο είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που έχουμε στα Δημοτικά στην Ελλάδα; Οι μορφωμένοι γονείς. Πάνε στα σχολεία με το δάκτυλο σηκωμένο για να πουν στον δάσκαλο πώς να κάνει το μάθημα. Ότι αδικήθηκε το παιδί. Δεν υπήρχε περίπτωση να πω εγώ στον πατέρα μου ότι με αδίκησε ο δάσκαλος. Ήταν υπεράνω λογικής. Δεν μπορεί επειδή έχω πάρει ένα διδακτορικό και ο δάσκαλος έχει πάρει ένα πτυχίο, να πάω και να λέω του δασκάλου πώς να κάνει τη δουλειά του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Κ. Γαβρόγλου εξήγησε πως «εδώ θέλει και μια εκπαίδευση η κοινωνία και από την πολιτική εξουσία και από τα συνδικάτα», αφήνοντας αιχμές και εναντίον των συνδικαλιστικών οργανώσεων, που δεν έχουν ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της βίας στα σχολεία. «Εμένα με σοκάρει το γεγονός ότι η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ δεν είπανε: Πρώτη προτεραιότητα τώρα στην Ελλάδα είναι η αντιμετώπιση της βίας στα σχολεία. Δεν μπορεί να είναι το 18ο θέμα από μια λίστα αιτημάτων».

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 23/6