Ο στίχος του Τάσου Λειβαδίτη «σκασμός, σκασμός, λοιπόν, μιλάει ο υπουργός» ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του Π. Πολάκη, ο οποίος χθες με ανάρτησή του στο Facebook «προειδοποίησε» τον γνωστό αρθρογράφο Γ. Λακόπουλο να είναι προσεκτικός όταν απευθύνεται σε εκλεγμένο βουλευτή, εννοώντας τον ίδιο.

Αφορμή στάθηκε ένα άρθρο του Γ. Λακόπουλου στο «Ανοιχτό Παράθυρο», στο οποίο εξηγούσε γιατί ο κόσμος δεν ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ποιος θα ψήφιζε για να πάρουν υπουργείο ο Παππάς, ο Τζανακόπουλος, η Δούρου, ο Πολάκης και άλλοι ‘‘τιμωροί’’ που απειλούσαν ότι ‘‘η δεύτερη φορά Αριστερά θα είναι αλλιώς’’; Κάπως έτσι ο Τσίπρας οδηγήθηκε ως πρόβατο επί σφαγή. Οι ‘‘Συριζαίοι’’ έδιωξαν το κεντροαριστερό κοινό του…», έγραψε μεταξύ άλλων, και ο Π. Πολάκης, που διακρίνεται για τον σεβασμό του στην ελευθεροτυπία, έπιασε το πληκτρολόγιο και ξεκίνησε να «εκτελεί» τον Γ. Λακόπουλο: «Κάποιοι βάζουν το ουτιδανό εκσυγχρονιστικό υπόλειμμα της ‘‘δημοσιογραφίας’’ να στήνει προβοκάτσιες, μέσα από σάιτ φιλικό προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που δυστυχώς του δίνει βήμα να βγάζει τη χολή του, προς εμένα σήμερα, σε πολλούς άλλους παλιότερα.

Αν σου απαντήσω θα σου δώσω αξία ‘‘λακέ’’ που υποδύεσαι κάποιον που ούτε είσαι ούτε θα γίνεις.

ΟΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.

Όχι σε εσένα ΛΑΚΕ και λεκέ… που αυτοδιορίστηκες τρομάρα σου, από την Ελβετία που διαμένεις, εκπρόσωπος της δημοκρατικής παράταξης!!!!».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 28/6