Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μεγάλο ταλέντο στο να ωραιοποιούν τα πράγματα σε βάρος της αλήθειας και της λογικής, επινοώντας κάθε φορά και ένα βολικό επιχείρημα, για να μένουν όλοι ευχαριστημένοι. Το έκανε ο Α. Τσίπρας πανηγυρίζοντας επειδή δεν ήρθαν τα χειρότερα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απώλεσε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και ο Νίκος Μπίστης, ο οποίος -για όσους δεν το ξέρουν- είχε την ευθύνη του πολιτικού σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα ο Ν. Μπίστης με επιδέξιο τρόπο προσπάθησε να παρουσιάσει ως επιτυχία το 17,85% του ΣΥΡΙΖΑ, συγκρίνοντάς το με τις περιόδους που η Αριστερά ήταν στο 3% και το 4%.

«Αν μου έλεγε κάποιος πριν από χρόνια ότι θα ερχόταν μια ημέρα που η δική μας Αριστερά θα έπαιρνε σε εκλογές 17,85% και θα έκλαιγα από λύπη και όχι από χαρά, θα τον έλεγα παλαβό. Αυτό το πολύτιμο ποσοστό, αυτοί οι πολίτες που έσφιξαν τα δόντια και πήγαν στην κάλπη για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι το εφαλτήριο για το αύριο της Αριστεράς και της δημοκρατικής παράταξης», έγραψε στο Facebook.

Βέβαια εκείνος που κατάλαβε πως με αυτές τις επικολυρικές αναλύσεις πάει να βγάλει την ουρά του απ’ έξω για την ήττα ήταν ο Π. Πολάκης, ο οποίος του απάντησε: «Σωστά τα λες, γι’ αυτό ανάλαβε πρώτος την ευθύνη για τη συγκεκριμένη γραμμή της κυβέρνησης των προοδευτικών δυνάμεων με την απλή αναλογική, που υπήρξες φανατικός υποστηρικτής. Εννοώ την απουσία όποιας αναφοράς στην επιδίωξη αυτοδυναμίας αν οι άλλοι αρνηθούν, όπως και έγινε!!!».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 27/6