Χείμαρρος ο Φρέντι Μπελέρης στην πρώτη του συνέντευξη μέσα από τη φυλακή χθες στην «Καθημερινή». Όπως εξηγεί, στόχος της αλβανικής κυβέρνησης είναι να κλείσει τρεις μήνες που απέχει από τα δημοτικά καθήκοντα, μετά τη συγκρότηση δημοτικού συμβουλίου στις 27 Ιουνίου, προκειμένου να εκπέσει του αξιώματός του.

«Το καθεστώς θέλει ο Δήμος Χειμάρρας να παραμείνει οπωσδήποτε στα χέρια του. Εάν αναλάβω τα καθήκοντά μου, θα περιέλθουν εις γνώσιν μου αποδεικτικά στοιχεία που σήμερα δεν είναι δημόσια προσβάσιμα. Πρόκειται για αποδεικτικά αρπαγής της περιουσίας των Ελλήνων και απόδοσής της σε “επενδυτές”. Πρόκειται για αποδείξεις εκβιασμών με την απειλή της στέρησης τίτλων ιδιοκτησίας και την υποχρέωση να υπογράψεις προσύμφωνο για να πουληθεί η περιουσία σου σε αυτόν που σου έχουν υποδείξει», επισημαίνει.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι έως τώρα καμία δικαστική ή αστυνομική Αρχή δεν τον έχει ανακρίνει. «Με κρατούν τόσες εβδομάδες και δεν με έχουν ρωτήσει ούτε το όνομά μου. Ευνοούν φιλικούς επενδυτές και αποκόπτουν τον ομφάλιο λώρο των Ελλήνων από την περιοχή, που είναι η πατρική τους περιουσία. Ξεριζώνοντας τους Έλληνες, διασφαλίζουν τα συμφέροντα των… συνεταίρων τους», επισημαίνει…

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή» στις 10/7