«Είναι απαραίτητο να εκτιμήσουμε αυτή τη φιλία» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, δηλώνει η Χαντέρ Φιράτ, η δημοσιογράφος που πέρυσι καλούσε τους Τούρκους να μην έρθουν διακοπές στα «στρατιωτικοποιημένα» ελληνικά νησιά και φέτος έβγαλε σέλφι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Βίλνιους.

Η Χαντέ Φιράτ είναι επιφανής δημοσιογράφος της Τουρκίας. Είχε πάρει συνέντευξη από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω τηλεφώνου τη νύχτα του πραξικοπήματος. Μετά τις περσινές δηλώσεις της περί «στρατιωτικοποιημένων» ελληνικών νησιών, τώρα ανακαλύπτει την αξία της ελληνοτουρκικής φιλίας στη συνέντευξή της στον ΑΝΤ1.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η δημοσιογράφος του CNN Turk δηλώνει ότι «η Ελλάδα είναι μια πολύ όμορφη χώρα, η Τουρκία είναι μια πολύ όμορφη χώρα, είναι απαραίτητο να εκτιμήσουμε και τα δύο, να εκτιμήσουμε αυτή τη φιλία».

Πλέον, η Χαντέ Φιράτ υποστηρίζει ότι όσα ενώνουν την Ελλάδα και την Τουρκία είναι πολλά περισσότερα από εκείνα που χωρίζουν τις δύο χώρες. «Είμαι μάρτυρας όλων αυτών, συμπεριλαμβανομένων των περιόδων που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έκαναν ζιγκ-ζαγκ, και τις περιόδους που χόρευαν μαζί συρτάκι», δηλώνει η δημοσιογράφος.

 «Στην πραγματικότητα, αυτό που πρέπει να συμβεί είναι οι δύο χώρες και στις δύο πλευρές του Αιγαίου να ζουν σε φιλία. Όταν το κοιτάξεις, μοιάζουμε πολύ μεταξύ μας. Το φαγητό που τρώμε και τα τραγούδια που τραγουδάμε είναι τα ίδια όπως και η κουλτούρα μας», σημειώνει.