Λίγο πριν από τη δεύτερη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου, άρχισαν να εµφανίζονται στα ΜΜΕ νέα στελέχη του κόµµατος που άφησαν θετικές εντυπώσεις, µε νηφάλιο πολιτικό λόγο, συγκεκριµένες θέσεις και αξιοπρεπείς εµφανίσεις.

Σε αντίθεση µε τα γνωστά πρόσωπα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, δεν εξέφρασαν λάθος θέσεις και δεν υπέπεσαν σε πολιτικά οφσάιντ. Μάλιστα, τα ίδια στελέχη συνεχίζουν να εµφανίζονται συχνά στα ΜΜΕ και σε αυτή την κρίσιµη, µεταβατική περίοδο για τον ΣΥΡΙΖΑ, που πορεύεται χωρίς ηγεσία στο τιµόνι του.

Πρόκειται για τον Γρηγόρη Θεοδωράκη, που εκλέχθηκε βουλευτής στην Αιτωλοακαρνανία στις κάλπες του Μαΐου, αλλά έµεινε εκτός Βουλής λόγω του εκλογικού νόµου στις κάλπες του Ιουνίου, τον γιατρό Χρήστο Ρόκκο από τη Θεσσαλονίκη, τον Στέφανο Κασσελάκη, οµογενή από τις ΗΠΑ, και τον νεοεκλεγµένο βουλευτή Κιλκίς και γιατρό Πέτρο Παππά. Ολοι τους είναι φρέσκα πρόσωπα, που έδειξαν ένα διαφορετικό προφίλ για τον ΣΥΡΙΖΑ και, λόγω της καλής τους παρουσίας στα ΜΜΕ, κέρδισαν «µετοχές».

Το ζήτηµα, ωστόσο, είναι ότι αποτελούν πρόσωπα που ανέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας και που αντίστοιχα και εκείνοι εµπιστεύονταν τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 15/7