Το επεισόδιο συνέβη στην τελευταία συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά καταβλήθηκε µεγάλη προσπάθεια να µην πάρει έκταση. Σύµφωνα µε όσα µετέφεραν στο «S» παριστάµενοι, στο βήµα βρισκόταν ο «χειµαρρώδης» -όπως του αρέσει να τον αποκαλούν- Παύλος Πολάκης, που έκανε κριτική στα πεπραγµένα της περιόδου 2015-19.

Παράλληλα, στιγµάτιζε τους χαµηλούς -για τα δικά του γούστα -αντιπολιτευτικούς τόνους της περιόδου 2019-2023. Σύµφωνα µε τις ίδιες πηγές, η οµιλία είχε προκαλέσει εκνευρισµό σε αρκετούς, µέχρι που ένας από αυτούς και µάλιστα ο εκ των ιστορικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης ∆ραγασάκης, παρά την παροιµιώδη ψυχραιµία του, δεν άντεξε.

Την ώρα που ο «αψύς Σφακιανός» µιλούσε για την αναπτυξιακή τράπεζα και πώς µπορούσε ο ΣΥΡΙΖA να την αναδείξει περισσότερο ως έργο του, ξέσπασε. «Αυτό δεν είναι ακριβές. Εχουµε κάνει όσα έπρεπε να κάνουµε», ακούστηκε να φωνάζει ο κ. ∆ραγασάκης, παγώνοντας σχεδόν τους πάντες.

Ακολούθησε µια φραστική αψιµαχία, που όµως σταµάτησε πολύ γρήγορα, καθώς ο τελευταίος ήταν προφανές ότι δεν ήθελε να προκαλέσει ακόµα ένα πρόβληµα στο κόµµα του.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 22/7