Στη Χαριλάου Τρικούπη είχαν υποψιαστεί πως κάτι δεν πήγαινε καλά µε τη Ζέφη ∆ηµαδάµα από τον περασµένο Νοέµβριο, όταν ο γενικός διευθυντής του κόµµατος, Ν. Σαλαγιάννης, την κάλεσε στο γραφείο του και της ζήτησε να είναι υποψήφια βουλευτής στην A’ Αθήνας. Η ίδια τότε είχε εξηγήσει πως δεν µπορεί να ανταποκριθεί σε µια τέτοια αποστολή, καθώς δεν της «περίσσευαν» λεφτά για πέταµα, και πως θα προτιµούσε τα έξοδα που θα έπρεπε να κάνει για να δώσει µια µάχη χωρίς πιθανότητες εκλογής να τα κρατήσει για τις σπουδές του γιου της.

Βέβαια, έπειτα από αυτό το ραντεβού οι υποψίες στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για το τι σκόπευε να κάνει η Ζ. ∆ηµαδάµα δεν στράφηκαν στη Νέα ∆ηµοκρατία, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό διότι κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εκείνη την εποχή φέρεται να της είχε προτείνει να είναι υποψήφια δήµαρχος Αθηναίων µε το χρίσµα της Κουµουνδούρου. Το σενάριο αυτό είχε κυκλοφορήσει ευρέως στους δηµοσιογραφικούς κύκλους και µάλιστα είχε δει και το φως της δηµοσιότητας.

Οι συζητήσεις µε τη Νέα ∆ηµοκρατία ξεκίνησαν µετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές, ενώ η πρόταση να αναλάβει γενική γραµµατέας Ισότητας και Ανθρωπίνων ∆ικαιωµάτων τής έγινε πριν από µία εβδοµάδα.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 22/7