Μια ισχυρή παρουσία, αλλά και µια... ιδιαιτέρως σηµειολογική απουσία σηµειώθηκαν την περασµένη Τετάρτη στην Πειραιώς. Επρόκειτο για τη σύσκεψη που διοργανώθηκε στο «γαλάζιο» στρατηγείο ενόψει του καθορισµού των βασικών αξόνων για την προεκλογική µάχη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συγκεκριµένα, ο γραµµατέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.∆. και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο γενικός διευθυντής, Γιάννης Σµυρλής, ο γραµµατέας Οργανωτικού, Στέλιος Κονταδάκης, και ο επικεφαλής της Γραµµατείας Αυτοδιοίκησης, Κωστής Χατζηδάκης, κάλεσαν για µια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση τον υποψήφιο περιφερειάρχη ∆ηµήτρη Πτωχό, τους επικεφαλής των ΝΟ∆Ε, αλλά και τους βουλευτές των νοµών της Πελοποννήσου.

Προσωπικό στοίχημα

Η έκπληξη µεγατόνων ήρθε όταν µεταξύ των κοινοβουλευτικών στελεχών που εµφανίστηκαν στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόµµατος έγινε αντιληπτό ότι συµπεριλαµβανόταν ο Αντώνης Σαµαράς, ο οποίος, ως γνωστόν, βλέπει την αναµέτρηση αυτή και ως ένα προσωπικό στοίχηµα.

Πέραν της καθοριστικής συµβολής του στην επιλογή Πτωχού έναντι του Παναγιώτη Νίκα, ο πρώην πρωθυπουργός βλέπει -και δικαίως- τον Μεσσήνιο υποψήφιο περιφερειάρχη και ως... πολιτικό του τέκνο, αφού πέραν της κοινής καταγωγής συνδεόταν µε µακρόχρονη φιλία µε τον εκλιπόντα πατέρα του και άλλοτε δήµαρχο Μεσσήνης, Παύλο Πτωχό.

Για το χρίσμα

Οσο για την... ηχηρή απουσία; Και αυτή σχετίζεται άµεσα µε τον Αντώνη Σαµαρά, αφού ο µεγάλος απών από τη σύσκεψη ήταν ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης (ο µοναδικός εκ των συναδέλφων του που έλειπε), ο οποίος, εκτός από ακραιφνής «σαµαρικός», έπαιξε δυνατά τους προηγούµενους µήνες για να λάβει το «γαλάζιο» χρίσµα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.. Τυχαίο; Μάλλον όχι...

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 22 Ιουλίου 2023.