Την παραπομπή της Ελένης Λαφτσή στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, με αίτημα να της ασκηθεί ποινή διαγραφής, αποφάσισε η Κουμουνδούρου, με αφορμή όσα αποκάλυψε το κομματικό στέλεχος για την υποστήριξη του τουρκικού προξενείου στον εκλεγμένο πια βουλευτή Φερχάτ Οζγκιούρ κατά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας θα εξετάσει την περίπτωση της Ελένης Λαφτσή την Πέμπτη για να αποφασίσει την οριστική διαγραφή ή την αναστολή της ιδιότητας του κομματικού μέλους. Υπενθυμίζεται ότι το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ από την ακριτική Θράκη είχε καταγγείλει ωμή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις τελευταίες εθνικές εκλογές στη Ροδόπη και μαζί όσους στον ΣΥΡΙΖΑ «συνέβαλαν στην προσπάθεια του ερντογανικού κράτους να εκλέξει το υποτιθέμενο αριστερό δεκανίκι του ως βουλευτή στη Ροδόπη», εννοώντας τον Φερχάτ Οζγκιούρ.

Η κ. Λαφτσή είναι σύζυγος του πρώην βουλευτή στη Ροδόπη Τάκη Χαρίτου, ο οποίος ήταν υποψήφιος στις τελευταίες εθνικές εκλογές, αλλά «πλήρωσε» πολύ ακριβά την πριμοδότηση του εκλεγέντος Φερχάτ Οζγκιούρ από το βαθύ χέρι της Άγκυρας στη Θράκη, αλλά και τη συνένοχη σιωπή του κεντρικού ΣΥΡΙΖΑ. «Συγχαρητήρια και σε όσους προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη αυτή την παρέμβαση της Τουρκίας ως νίκη ενός αριστερού χώρου. Θα σας στενοχωρήσω, αλλά αυτή η υποβοηθούμενη εκλογή ούτε αριστερή ούτε προοδευτική στο ελάχιστο είναι. Είναι μόνο παρέμβαση ωμή και αισχρή», είχε καταγγείλει την επίμαχη περίοδο η κ. Λαφτσή σε δημόσια ανάρτησή της.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή»