Την «Barbie», την ταινία που έχει «σπάσει» τα ταμεία του box office παρακολούθησε το βράδυ της Κυριακής (20/08) ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος στο twitter, «κάθε άλλο παρά ενθουσιάστηκε», ενώ παράλληλα τόνισε ότι το βρήκε «βασανιστικά απαίσιο». Επιπλέον, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 εξαπέλυσε τα «βέλη» του σε βάρος «προοδευτικών-φεμινιστών κριτικών», και τόνισε ότι το φιλμ είναι «ένας θρίαμβος της εταιρικής προπαγάνδας έναντι των κινηματογραφικών αξιών/τέχνης».

Τι έγραψε

Συγκεκριμένα, ο Γιάνης Βαρουφάκης έγραψε στα social media: «Είδα την Barbie χθες το βράδυ. Πήγα φοβούμενος ότι μπορεί να με κερδίσει. Λάθος φόβος. Το βρήκα βασανιστικά απαίσιο. Ντροπή στους προοδευτικούς-φεμινιστές κριτικούς που της έδωσαν καλές κριτικές. Ένας θρίαμβος της εταιρικής προπαγάνδας έναντι των κινηματογραφικών αξιών/τέχνης. Αν μπορείτε να το αποφύγετε!».


Στη συνέχεια, κάποιος του απάντησε: «Γιατί να μπείτε στον κόπο να παρακολουθήσετε κάτι αν είστε ήδη προκατειλημμένος απέναντί του; Ίσως απλά δεν καταλάβατε τα βαθύτερα μηνύματα που προσπαθούσε να μεταδώσει η ταινία. Το να την απορρίπτετε ως "εταιρική προπαγάνδα" φαίνεται μειωτικό και άδικο. Διαφορετικές αναφορές για διαφορετικούς ανθρώπους, υποθέτω». Ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε: «Επειδή μου αρέσει να εκπλήσσω τον εαυτό μου αγαπώντας ταινίες που νόμιζα ότι θα μισούσα. Μερικές από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές μου ήταν το αποτέλεσμα της παρακολούθησης μιας ταινίας που νόμιζα ότι θα απεχθανόμουν».

Άνω του 1 δις.

Η ταινία «Barbie» έχει σημειώσει επιτυχία άνευ προηγουμένου καθώς οι εισπράξεις από τα εισιτήρια  έσπασαν τα ταμεία, με τζίρο άνω του 1 δισ. δολαρίων παγκοσμίως, μέσα σε μόλις 17 μέρες από την κυκλοφορία της.