Οι δηµοφιλείς προορισµοί και οι διακοπές διαρκείας δεν ήταν στο πρόγραµµα των πολιτικών για το φετινό καλοκαίρι.

Οι αυξηµένες υποχρεώσεις, λόγω των πολιτικών εξελίξεων, κράτησαν αρκετούς εντός των τειχών, ενώ πολλοί από αυτούς, κυρίως κάποιες µέρες του Αυγούστου, επέλεξαν να ξεκουραστούν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, µαζί µε αγαπηµένα πρόσωπα, µε τα οποία φωτογραφήθηκαν και έστειλαν τα µηνύµατά τους µέσα από τα social media. Πολλοί ήταν και αυτοί που επέλεξαν συγκεκριµένους προορισµούς λόγω ∆εκαπενταύγουστου, καθώς πρόκειται για µια από τις µεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας, την οποία οι Ελληνες τιµούν µε µεγαλοπρέπεια σε όλη τη χώρα και κατά τόπους γιορτάζεται µε ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Στη Μάνη

Στην Πελοπόννησο, και ειδικότερα στα γραφικά τοπία της Μάνης, επέλεξαν να περάσουν τις διακοπές του ∆εκαπενταύγουστου ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος και η υφυπουργός Τουρισµού, Ελενα Ράπτη. Μέσα από φωτογραφίες που έχουν δηµοσιεύσει και οι δυο τους στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνουν την οµορφιά της Μάνης µέσα από πέτρινα πυργόσπιτα αλλά και την παραθαλάσσια θέα της περιοχής. Οπως κάθε γνήσιος Μανιάτης, ο Γιάννης Μπρατάκος λατρεύει τον τόπο καταγωγής του. Στο χωριό του, την Κοίτα Λακωνίας, διατηρεί έναν παραδοσιακό µανιάτικο πύργο, στον οποίο πηγαίνει τα καλοκαίρια για να ηρεµεί και να ξεκουράζεται. Είναι το ησυχαστήριό του, στο οποίο επέλεξε να αποφορτιστεί για λίγες ηµέρες.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης, από την άλλη, έµεινε στη Σητεία. «Στην πάλαι ποτέ διαλάµψασα Μονή της Παναγίας της Φανερωµένης Τράχηλα, γνωστή και ως Κυρία Φανερωµένη, όπου οι χριστιανοί γιορτάζουν µε ιδιαίτερη λαµπρότητα τον θάνατο της Θεοτόκου, την ταφή, την ανάσταση και τη µετάστασή Της στους ουρανούς. Τόσες και τόσες γενιές γονάτισαν µπροστά στην εικόνα της, έκλαψαν, ικέτεψαν και ζήτησαν παρηγοριά. Η πίστη αποτελεί από µόνη της ένα θαύµα», ανέφερε ο βουλευτής Λασιθίου στο µήνυµά του.

Ο βουλευτής της Νέας ∆ηµοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια της Καρδίτσας και πρώην υπουργός Κώστας Τσιάρας επίσης τίµησε τον τόπο της καταγωγής του. «Ο ∆εκαπενταύγουστος, το “Πάσχα του καλοκαιριού” είναι µια από τις µεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας. ∆ιαχρονικά η πίστη στο ιερό πρόσωπο της Παναγίας συµβολίζει το µεγαλείο της υποµονής, της ταπεινότητας και της αγάπης, γεµίζοντας την ψυχή µας µε φως και αισιοδοξία», σηµείωσε ο βουλευτής.

Ο βουλευτής Σερρών και γραµµατέας ∆ιεθνών Σχέσεων της Ν.∆., Τάσος Χατζηβασιλείου, παρευρέθηκε στο «Αντάµωµα των Νεοσουλιωτών», που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών και Φίλων Νέου Σουλίου υπό την αιγίδα της κοινωφελούς επιχείρησης του ∆ήµου «Εµµανουήλ Παππά». «Στο “Αντάµωµα των Νεοσουλιωτών” δεν έπεφτε καρφίτσα. Και στις εκδηλώσεις της Μονόβρυσης η καλή διάθεση των κατοίκων περίσσευε. Θερµά συγχαρητήρια στους διοργανωτές! Τα πανηγύρια µας είναι η “ψυχή” του ελληνικού καλοκαιριού», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Η βουλευτής Κυκλάδων, Μυκονιάτισσα Αικατερίνη Μονογυιού απόλαυσε τις οµορφιές του νησιού και στήριξε τις τοπικές εκδηλώσεις των συλλόγων µαζί µε καλούς της φίλους, ενώ στον τόπο του, το Ηράκλειο, γιόρτασε την Παναγία ο νεότερος βουλευτής Ηρακλείου, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, µαζί µε την οικογένειά του και καλούς φίλους. Ο ίδιος δηµοσίευσε µια εικόνα, την ώρα που ανάβει ένα κεράκι.

Στην πατρίδα του, τη Χίο, βρέθηκε τον ∆εκαπενταύγουστο ο Νότης Μηταράκης µε τη σύζυγό του, Μαρία ∆ουρίδα-Μηταράκη. «Οικογενειακή παράδοση, για 11η συνεχόµενη χρονιά, στον Εσπερινό στην Παναγία Ναγούσαινα Χίου. Σας ευχαριστούµε θερµά για τις ευχές σας, και του χρόνου µε υγεία, Νότης και Μαρία», ανέφερε στη δηµοσίευση που έκανε.

Κάθε χρόνο

Η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Μάξιµος Μουµούρης, µετά την οικογενειακή εκδροµή που έκαναν στην Τήνο, επισκέφθηκαν ακόµα έναν πολύ αγαπηµένο τους προορισµό την Καρδαµύλη, αφού η βουλευτής κατάγεται από τη Μεσσηνία. Το ζευγάρι βρίσκεται σχεδόν κάθε χρόνο στο συγκεκριµένο γραφικό και γεµάτο οµορφιές χωριό της Μεσσηνίας και ζει στιγµές ξεγνοιασιάς, που το συντροφεύουν όλο τον χειµώνα. Το ταξίδι στην Καρδαµύλη, λοιπόν, αποτέλεσε την καλύτερη ευκαιρία για τη Νάντια Γιαννακοπούλου και τον Μάξιµο Μουµούρη ώστε να περάσουν δηµιουργικό χρόνο µε τα παιδιά τους και να κάνουν όσα δεν προλαβαίνουν να κάνουν όταν βρίσκονται στην πόλη και κινούνται στους γρήγορους ρυθµούς της.

Τις ηµέρες του ∆εκαπενταύγουστου επέλεξε να περάσει στην Τήνο, όπως κάνει κάθε καλοκαίρι, και η βουλευτής της Νέας ∆ηµοκρατίας Ζωή Ράπτη. «Και φέτος µε αξίωσε η Παναγία µας να ανάψω το κεράκι µου για τους αγαπηµένους µου και για τον κόσµο όλο! Βοήθειά µας!», ανέφερε χαρακτηριστικά στη δηµοσίευση που πόσταρε στα social media.

Μήνυµα για το «Πάσχα του καλοκαιριού» ανήρτησε, πάντως, και ο εορτάζων εκείνη την ηµέρα βουλευτής της Ν.∆. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος βρέθηκε στη Λευκάδα φιλοξενούµενος του υποψήφιου δηµάρχου Ξενοφώντα Βεργίνη. «Από την Ιερά Μονή της Πεφανερωµένης στη Λευκάδα. Σας ευχαριστώ θερµά για τις ευχές σας. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Ελληνες. Η Παναγιά να µας φυλάει και να µας φωτίζει πάντοτε», έγραψε ο πρώην υπουργός.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 26/8