Το σύνολο σχεδόν του Υπουργικού Συμβουλίου ανεβαίνει αυτές τις μέρες στη Βόρεια Ελλάδα για επαφές και επικοινωνία, ανά νομό, με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, σε μια προσπάθεια να «χαρτογραφηθούν» προβλήματα και να προωθηθούν λύσεις.

Μαζί με τα κυβερνητικά στελέχη, που θα «σαρώσουν» τους νομούς της Μακεδονίας, θα παραβρίσκονται και κομματικά στελέχη.

Οι υπουργοί και υφυπουργοί που θα περιοδεύσουν στη Μακεδονία θα αποτελέσουν τον προπομπό της παρουσίας του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Όπως ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία θα πραγματοποιήσει δύο κεντρικές εκδηλώσεις, Δευτέρα και Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, ενώ από την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει περίπτερο του κόμματος στην πλατεία Αριστοτέλους με πολλές δράσεις και επιμέρους εκδηλώσεις των Γραμματειών της ΝΔ.

Οι επισκέψεις θα συνεχιστούν και μετά το πρώτο Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ. Το διάστημα 11 με 21 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις υπουργικών κλιμακίων σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, παρουσία του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου.