Οι πρώτες συνεδριάσεις των επιτροπών έφεραν και τις πρώτες κόντρες. Ο πρόεδρος της Επιτροπής ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης, ∆ηµόσιας Τάξης και ∆ικαιοσύνης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, στη 2η συνεδρίαση παρέδωσε κοινοβουλευτικά... µαθήµατα στους νέους βουλευτές, αλλά και σε έµπειρους.

Απευθυνόµενος στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, που παραπονέθηκε για τη µη εµφάνιση υπουργών στη Βουλή για να απαντήσουν σε επίκαιρα θέµατα, όπως οι πληµµύρες, αναφέρθηκε στον κανονισµό για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, εξηγώντας πως οι υπουργοί δεν κρύβονται και ότι «οι επίκαιρες ερωτήσεις που κατατίθενται τη ∆ευτέρα νοµίµως και εγκαίρως απαντώνται είτε την επόµενη Τετάρτη είτε την Παρασκευή ή την επόµενη ∆ευτέρα. Συνεπώς, λοιπόν, όταν οι υπουργοί στις δικές σας επίκαιρες ερωτήσεις απάντησαν ότι θα απαντήσουν την επόµενη ∆ευτέρα, είναι µε βάση τον Κανονισµό σύννοµη αυτή η διάθεσή τους να απαντήσουν και έγκαιρη και συνεπώς δεν τίθεται κανένα θέµα να κρύβονται. Νοµίµως απαντούν τη ∆ευτέρα και έχουν το δικαίωµα αυτό µε βάση τον Κανονισµό».

Η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε από τη µεριά της πως, «πέραν του νοµότυπου, υπάρχει και το ουσιαστικό και το ηθικό και για µένα δεν είναι εκτός αξιολόγησης ότι γι’ αυτά τα κρίσιµα θέµατα οι υπουργοί δεν εµφανίζονται µέχρι την επόµενη ∆ευτέρα».

Ο Λ. Τσαβδαρίδης πέρασε στην επίθεση, απαντώντας ότι «τους κατηγορείτε πως δεν ασχολούνται µε την καταστροφή. Ασχολούνται µε την καταστροφή, δεν απαντούν στις ερωτήσεις σας. Επιλέξτε τι θέλετε να κάνουν, να τους το µεταβιβάσουµε!».

Δημοσιεύθηκε στο Secret στις 16/9/2023