«Βροχή» αντιδράσεων προκάλεσε η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη χθες το βράδυ στο Αιγάλεω, ο οποίος θέλοντας να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ περί αναγνώρισης της ανεξαρτησίας της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», αποκάλεσε «κρατίδιο» το ψευδοκράτος.

Το ολίσθημα στο οποίο υπέπεσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τα Κατεχόμενα της Κύπρου έγινε αφορμή για να ανοίξει νέο πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα σ' εκείνον και την Έφη Αχτσιόγλου, ενώ πυροδότησε και σφοδρές αντιδράσεις από τον πολιτικό χώρο. 

Πιο συγκεκριμένα, η Έφη Αχτσιόγλου έσπευσε να ασκήσει σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη με δήλωσή της. Η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως πρόκειται για ένα σοβαρό σφάλμα το οποίο αποκαλύπτει άγνοια για ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής της χώρας.



Στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη τάχθηκε με ανάρτησή του στο Facebook ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος χαρακτήρισε απλά μία «λάθος έκφραση» τη δήλωση του υποψήφιου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και είπε πως «στο κάτω κάτω είναι και αλήθεια». «Στις εσωκομματικές δεν τον ψήφισα, αλλά, βρε γίδια, έχετε προσκυνήσει άλλους και άλλους, που παρέδωσαν την Κύπρο για σφαγή και σας πείραξε μια λάθος έκφραση, που στο κάτω κάτω είναι και αλήθεια, σιχάματα...», έγραψε ο Απόστολος Γκλέτσος.


....στις εσωκομματικές δεν τον ψήφισα, αλλά, βρε γίδια, έχετε προσκυνήσει άλλους και άλλους που παρέδωσαν...

Δημοσιεύτηκε από Απόστολος Γκλέτσος στις Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023

Υπενθυμίζεται ότι αργά τα ξημερώματα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να διορθώσει το ολίσθημα στο οποίο υπέπεσε για τα Κατεχόμενα της Κύπρου με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας πως για το γλωσσικό ατόπημα ευθύνονται η κούραση και η αϋπνία. «Δεν θα με δείτε ποτέ να κρύβομαι. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά. Χθες, μέσα στην κούραση και την αϋπνία της περιοδείας, αυτό έπαθα. Ας μην ανησυχεί κανείς», ανέφερε χαρακτηριστικά.