Με προσωπική παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα δεν προχώρησε η αντικατάσταση του Αλέκου Φλαμπουράρη από τη θέση του «συντονιστή» του κοινοβουλευτικού έργου του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία ορεγόταν ο Παύλος Πολάκης με το που εξελέγη πρόεδρος του κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρώην πρόεδρος του κόμματος τους διαμήνυσε να μη... διανοηθούν να «πετάξουν» εκτός Βουλής τον κυρ Αλέκο, όπως τον αποκαλούν, ο οποίος στο συγκεκριμένο πόστο λειτουργεί ως «τοποτηρητής» του Α. Τσίπρα και από αυτόν εξαρτάται η «κοινοβουλευτική συμπεριφορά» του κόμματος.

Είναι τα μάτια και τα αυτιά του Αλέξη στη Βουλή, γνωρίζει τι συζητάνε όλοι οι βουλευτές μεταξύ τους, τι πρέπει να ψηφίσουν στα νομοσχέδια, τι ερωτήσεις πρέπει να καταθέσουν στην κυβέρνηση και πολλά ακόμη. Τι και αν ο κυρ Αλέκος διανύει το 84 έτος της ηλικίας του, όχι μόνο τα έχει τετρακόσια αλλά ξέρει καλά πώς πρέπει να κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Μιλάμε για τον άνθρωπο που τη δεκαετία του 2000 κατάφερε να πείσει την Αριστερά να αλλάξει στάση στην υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων. Εκεί που οι «συνομήλικοι» τότε νεολαίοι του Τσίπρα έβγαζαν αφίσες με τίτλους «Όταν δίπλα σου χορεύουν τα δισ., είναι γελοίο να είσαι εθελοντής», ο Φλαμπουράρης τούς «επανέφερε» στην τάξη, οργανώνοντας ραντεβού του Νίκου Κωνσταντόπουλου με τη Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή