Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μια είδηση που φέρει τον Κασσελάκη και τον σύντροφό του Τάιλερ να ανήκουν στο μητρώο των υποστηρικτών του Τραμπ στην Αμερική. Από την Κουμουνδούρου δεν εκδόθηκε κάποια διάψευση ή ανακοίνωση που να θεωρεί τη συγκεκριμένη «αναφορά» ως προβοκάτσια ή fake news που στόχο έχει να συκοφαντήσει το ηγετικό ζεύγος του ΣΥΡΙΖΑ, που το εμφανίζουν ως εκφραστή της «Τραμπικής Αριστεράς» στην Ελλάδα, κάτι που σίγουρα θα δικαιώνει τον Καμμένο και τον ομοϊδεάτη του, ναύαρχο Αποστολάκη.

Όμως, με αφορμή αυτή την αποκάλυψη, πήρε θέση ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κόκκαλης, κάνοντας μια ανάρτηση εξόχως σκωπτική για τον κρυφό βίο και την πολιτεία του Στ. Κασσελάκη. «Από American Republicans, δεν είμαι με κανέναν», έγραψε χαρακτηριστικά. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε πως ο Π. Κόκκαλης στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ είχε ταχθεί υπέρ της Αχτσιόγλου, γράφοντας για αυτή: «Στη δική μου χαραγμένη αριστερά, τα μέλη δεν χρειάζονται την καθοδήγηση κανενός, ειδικά στα ζητήματα ανάδειξης ηγεσίας. Το αντίθετο. Όμως, σε αυτό το ιστορικό σταυροδρόμι για τη δημοκρατική παράταξη οφείλω να πάρω θέση ως απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τίποτα περισσότερο. Θα ψηφίσω Έφη Αχτσιόγλου και γράμματα γνωρίζω».

Τον Νίκο ή τον γιο της Σοφίας

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μπορεί να κέρδισε στις εσωκομματικές εκλογές τον Γ. Παπανδρέου, ωστόσο, καλείται να διαχειριστεί και τις πολιτικές φιλοδοξίες των υπόλοιπων μελών της οικογένειάς του.

Ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών οι πληροφορίες αναφέρουν πως ενδιαφέρον για να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του κόμματος έχει εκφράσει και το εγγόνι του Α. Παπανδρέου, ο γιος του Θεόδωρου Κατσανέβα και της Σοφίας, αδελφής του τέως πρωθυπουργού, με αποτέλεσμα ο Ν. Ανδρουλάκης να έχει περιέλθει σε δύσκολη θέση. Να βάλει στο ψηφοδέλτιο για τις ευρωπαϊκές εκλογές τον γιο της Σοφίας και του Θ. Κατσανέβα ή να ανανεώσει την υποψηφιότητα του νυν ευρωβουλευτή, Ν. Παπανδρέου; Του γιου δηλαδή του αείμνηστου Ανδρέα, αδελφού του Γιώργου και θείου του γιου του Θεόδωρου και της Σ. Κατσανέβα;

Ο Φίλης ξέρει να περιμένει στη γωνία

Ο Ν. Φίλης δεν προχώρησε σε καμία ανακωχή με τον Κασσελάκη μετά τη συνάντηση στη Βουλή. Έκανε κάτι άλλο πιο έξυπνο με τη δήλωσή του για τις περιφερειακές και αυτοδιοικητικές εκλογές, στο αποτέλεσμα των οποίων έδωσε χαρακτήρα «αντικυβερνητικού» δημοψηφίσματος.

Τον κατέστησε με κομψό τρόπο «υπεύθυνο» για την εκλογική απο- τυχία των υποψήφιων δημάρχων και περιφερειαρχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι δύσκολα θα περάσουν στον δεύτερο γύρο. Τι σημαίνει αυτό; Πως την επομένη θα του «χρεώσει» τον λογαριασμό, λέγοντάς του πως η εκλογή του στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κόμπαζε για την επιτυχία του, εντούτοις, αυτή δεν προσέδωσε καμία ουσιαστική δυναμική στον χώρο.

Το ραντεβού στον κάμπο που δεν έγινε

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Κασσελάκης, κατά την τελευταία του επίσκεψη στη Θεσσαλία είχε προγραμματίσει να συναντηθεί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη, Κουρέτα, ο οποίος επισήμως έχει πάρει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ. Χωρίς βέβαια
να το διατυμπανίζει για ευνόητους λόγους.

Τελικά ανάμεσα στον Κασσελάκη και τον Κουρέτα δεν υπήρξε καμία συνάντηση και, όπως έμαθα, εκείνος που απέφυγε να συμβεί κάτι τέτοιο για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες των εκλογών ήταν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπήρξε επικοινωνία ανάμεσά τους και ο Κουρέτας εξήγησε στον Κασσελάκη πως στην παρούσα φάση δεν επιθυμεί να εμφανιστεί ως «υποψήφιος» κανενός κόμματος.

Λακωνικά μυστήρια

Ενώ σε όλους σχεδόν τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου η Χαριλάου Τρικούπη έχει επιστρατεύσει κομματικά στελέχη και γνωστούς βουλευτές για να ενισχύσουν την υποψηφιότητα του Δημητρίου Κουτσούλη, κάτι τέτοιο μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί στη Λακωνία.

Γιατί άραγε; Μήπως επειδή κάποιοι, δηλαδή αυτοί που έριξαν στον λάκκο των λεόντων τον Δ. Κουτσούλη, αναζητούν ως άλλοθι μια περιοχή που δεν θα τα πάει καλά, ώστε την επομένη να φορτώσουν την ήττα στη βουλευτή της περιοχής Ν. Γρηγοράκου ή τον πατέρα της, πρώην υπουργό Λεωνίδα, που τον εμφανίζουν ως «αθόρυβο» υποστηρικτή του Π. Τατούλη; Μυστήρια πράγματα για τα οποία θα πρέπει να πάρει θέση και ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Α. Σπυρόπουλος, ο οποίος λόγω της ιδιότητάς του όφειλε να κάνει ο ίδιος τις παρουσιάσεις των ψηφοδελτίων του Δ. Κουτσούλη σε κάθε νομό της Πελοποννήσου.

* Πριν από μία εβδομάδα ο Κασσελάκης πήγε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου δημάρχου της Αθήνας, με τη στήριξη της Κουμουνδούρου, Ζαχαριάδη, και δήλωσε ενώπιόν του πως «θα τρέξουμε πολλά χιλιόμετρα για να σε υποστηρίξουμε». Από τότε... μην τον είδατε τον Στέφανο. Τα μόνα χιλιόμετρα που έτρεξε αμέσως μετά τη συγκεκριμένη δήλωση ήταν στον Μαραθώνιο των Σπετσών μαζί με τον Τάιλερ. Ο Ζαχαριάδης ακόμη τον περιμένει να «τρέξει» στην Αθήνα για λογαριασμό του.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή