Η νίκη Κασσελάκη µόνο απαρατήρητη δεν πέρασε από τη Ν.∆., ειδικά σε ό,τι αφορά την ατζέντα των δικαιωµάτων, µε τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να βγάζει µπροστά τον σύντροφό του, δίνοντας τα ανάλογα µηνύµατα.

Λίγο µετά ο σύµβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης δήλωνε: «Είµαι και εγώ παντρεµένος στο εξωτερικό µε τον σύντροφό µου - θα έρθει στη Βουλή η ισότητα γάµου». Μπορεί, λοιπόν, ο γάµος των οµόφυλων ζευγαριών να έχει µείνει στο συρτάρι της κυβέρνησης, λόγω και αντίθετων απόψεων στο εσωτερικό της, όλα δείχνουν όµως ότι στη Ν.∆. δεν σκοπεύουν να χαρίσουν ένα ακροατήριο που κέρδισαν µε µεγάλες δυσκολίες στον ΣΥΡΙΖΑ και έχει την προοδευτική σφραγίδα του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε ακόμα: Ευρωεκλογές: Ο Άλεξ Πατέλης στις λίστες του Μαξίμου

Ετσι, η δήλωση του Αλέξη Πατέλη µόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς λειτούργησε ως υπόσχεση ότι το νοµοσχέδιο που αφορά τον γάµο των οµόφυλων ζευγαριών θα βγει από τον «πάγο», έστω και σε δεύτερο χρόνο, για να νοµοθετηθεί.

Το µήνυµα αυτό αφορά και όσους δείχνουν να είναι αρνητικοί µέχρι στιγµής στο να το ψηφίσουν όταν έρθει η ώρα. Αυτό δεν σηµαίνει ότι θα µπει θέµα κοµµατικής πειθαρχίας και ότι θα διαγραφούν βουλευτές που θα έχουν αντίθετη άποψη, σηµαίνει ωστόσο ότι η απαραίτητη πλειοψηφία από την κυβέρνηση θα εξασφαλιστεί.

Οι πιέσεις για να ψηφίσουν ίσως να είναι λιγότερες σε κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο Μάκης Βορίδης, που «δεν καίγεται» να ψηφίσει ένα τέτοιο νοµοσχέδιο, αλλά απευθύνεται προνοµιακά σε άλλα κοινά.

Δημοσιεύθηκε στο Secret στις 30/9/2023