Μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» ο Αντώνης Καφετζόπουλος.

Ο αγαπημένος ηθοποιός, που πρωταγωνιστεί στη νέα κωμική σειρά της ΕΡΤ «3ος όροφος», μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις δουλειές του, τις πρώτες ημέρες του στην Αθήνα, όταν ήρθε από την Κωνσταντινούπολη, ενώ σχολίασε και την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενθυμούμενος τις πρώτες του μέρες στην Αθήνα, ερχόμενος με την οικογένειά του από την Κωνσταντινούπολη, ανέφερε: «Όταν ήρθα από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα, οι γονείς μου είχαν πολύ άγχος, κυρίως για τα οικονομικά μου. Εγώ φρόντισα να προσαρμοστώ γρήγορα. Στο θεατρικό μου ντεμπούτο υπήρχαν ηθοποιοί πιο αγχωμένοι από εμένα στον θίασο, ένας από αυτούς ήταν ο Παπαμιχαήλ».


Αντώνης Καφετζόπουλος: Η αρχηγία του Στέφανου Κασσελάκη είναι κωμωδία προς το παρόν

Μιλώντας για τα πολιτικά τεκταινόμενα στη χώρα, σημείωσε ότι «η Ελλάδα αυτή την εποχή είναι διχασμένη. Η αρχηγία του Στέφανου Κασσελάκη είναι κωμωδία προς το παρόν και θα περάσει στη φάση του δράματος».

Τη δεκαετία του ’80 ο Αντώνης Καφετζόπουλος υποδύθηκε στην ταινία «Παραγγελιά» τον Δήμο, τον αδερφό του Νίκου Κοεμτζή, τον οποίο συνάντησε μόλις βγήκε από τη φυλακή.

«Ο Νίκος Κοεμτζής ήταν ένας άνθρωπος τσακισμένος από 30 χρόνια στη φυλακή. Μου είπε πράγματα ανατριχιαστικά, που δεν θέλω να τα επαναλάβω», αποκάλυψε ο Αντώνης Καφετζόπουλος.

«Σε όλες τις σύγχρονες κοινωνίες υπάρχει “δολοφονία χαρακτήρων”, κυρίως στην ελληνική», πρόσθεσε ο ηθοποιός.


"Μία μέρα κατάλαβα ότι δεν είμαι αυτός που ήμουν"

Ο ίδιος παραδέχτηκε στη συνέχεια ότι «τη σειρά “Δίψα” δεν την έκανα πολύ κέφι, αλλά ήταν επιτυχία. Δεν βλέπω επαναλήψεις αλλά ούτε την πρώτη προβολή στις δουλειές μου. Έκανα μόνο μία εξαίρεση με τον “3ο όροφο” για να δω το φορμάτ, επειδή ήταν αρχικά 15 λεπτά».

«Τώρα η ΕΡΤ έπαθε “εγκεφαλικό” και βάζουν διπλά επεισόδια, δεν μου αρέσει καθόλου αυτό, η ιδέα ήταν ότι θα κάναμε 15 λεπτά την ημέρα. Ένα παράδειγμα διάρκειας στον χώρο είμαι εγώ. Στα 73 μου εξακολουθώ ό,τι κάνω να το κάνω με έναν τρόπο που δεν μπορείς να τον πεις αδιάφορο», συμπλήρωσε ο Αντώνης Καφετζόπουλος.

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος αναφέρθηκε επίσης στη βοήθεια που χρειάστηκε να ζητήσει από ειδικό και στη μάχη του με την κατάθλιψη: «Μία μέρα κατάλαβα ότι δεν είμαι αυτός που ήμουν, έπρεπε να ζητήσω τη βοήθεια κάποιου ειδικού. Ήμουν μια περίπτωση αντιμετωπίσιμη. Δεν είχα ποτέ τη διάθεση να κάνω κακό στον εαυτό μου, πολλοί άνθρωποι όμως με κλινική κατάθλιψη έχουν τέτοια τάση. Με τα χρόνια έκοψα και τα φάρμακα και τώρα είμαι καλά», εξομολογήθηκε ο ηθοποιός.

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος θεατρικά θα επαναλάβει το «Τάο». «Μετά τις γιορτές θα κάνουμε ένα γαλλικό έργο, το οποίο λέγεται “αντίο, κύριε Χάφμαν”», κατέληξε.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: