Την τελευταία περίοδο πολύς λόγος γίνεται για το μειωμένο ενδιαφέρον των πολιτών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, Δημοτικές και Περιφερειακές. Βέβαια οι εκτιμήσεις ποικίλλουν. Υπάρχουν συγκεντρώσεις υποψήφιων περιφερειαρχών, δημάρχων και συμβούλων, όπου η συμμετοχή των ψηφοφόρων είναι αρκετά μεγάλη. Ενώ κάποιες υστερούν σε κόσμο.

Άλλωστε, έτσι μπορούμε να κρίνουμε ποιοι έχουν ισχυρό ρεύμα στο εκλογικό σώμα και ποιοι όχι.

Αφορμή για το παραπάνω σχόλιο στάθηκε η εντυπωσιακή εκδήλωση που πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες, σε κεντρικό χώρο της Αθήνας, η Αλεξάνδρα Πάλλη-Γιαννακοπούλου. Η γνωστή επιχειρηματίας είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών με τον συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά «Αττική Μπροστά».

Όπως έδειξε η συμμετοχή των φίλων και των υποστηρικτών της, πρόκειται για μια δυναμική υποψηφιότητα. Αξιοσημείωτο γεγονός ήταν η προσέλευση πολλών υπουργών αλλά και βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος. Μάλιστα, ξεχωριστή παρουσία ήταν αυτή της στενής της φίλης Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία κάθε άλλο πάρα απαρατήρητη πέρασε. Ήταν παρούσα σε όλα τα πηγαδάκια, υποστηρίζοντας με έμφαση ότι στις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές η Ν.Δ. θα βγει πιο ισχυρή.

Την Αλεξάνδρα Πάλλη-Γιαννακοπούλου όσοι τη γνωρίζουν υποστηρίζουν ότι είναι μια δυναμική γυναίκα, με αξιόλογη επιχειρηματική δραστηριότητα.

Σήμερα είναι πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου στη βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων «Αγρόκτημα Κιθαιρώνας» και διευθύνουσα σύμβουλος στην Επενδυτική LNG A.E. Διετέλεσε εκλεγμένη γενική γραμματέας στο ΕΒΕΑ και αντιπρόεδρος στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών. Τα τελευταία τρία χρόνια είναι μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Μάλιστα, έχει να επιδείξει και εξαιρετικό κοινωνικό έργο. Είναι αντιπρόεδρος του Κέντρου Ειδικών Ατόμων η ΧΑΡΑ. Μέλος της Ένωσης «Μαζί για το παιδί». Επίσης αντιπρόεδρος του CSR HELLAS, του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Μέλος της «Ευρωπαϊκής Ένωσης Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων EUMU-ΕΛΛΑΣ».

Η Αλεξάνδρα Πάλλη είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Νίνο Γιαννακόπουλο και μητέρα τεσσάρων παιδιών. Πάντως, η συστράτευσή της με τον Νίκο Χαρδαλιά ενισχύει το ψηφοδέλτιό του, διευρύνοντας τις προοπτικές επιτυχίας του. Το προεκλογικό της σύνθημα «Πάλη για την Αττική», πέρα από το ότι είναι ευρηματικό, εύστοχο και έξυπνο, αποτυπώνει την ανάγκη υποστήριξής της.