Δεν έλειψαν τα εκλογικά θρίλερ την Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023, με υποψήφιους να μάχονται για την πρωτιά και με τη διαφορά των ψήφων σε κάποιες περιπτώσεις να μετριέται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Μία τέτοια περίπτωση είχαμε στον Άγιο Ευστράτιο, το μικρό πανέμορφο νησί με τους 257 κατοίκους, που τελικά ανέδειξε δήμαρχο τον Κωνσταντίνο Σινάνη, ο οποίος υπερίσχυσε της πολιτικής του αντιπάλου, Μαρίας Κακαλή, με μόλις… μία ψήφο. Ανάλογα θρίλερ στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 σημειώθηκαν και σε άλλους δήμους της χώρας. Στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού ο Αναστάσιος Μπινίσκος εξασφάλισε ένα ελαφρύ προβάδισμα με 20,65%, ενώ ακολούθησε με 20,14% και μόλις 62 ψήφους διαφορά ο Νικόλαος Τσιλήφης.

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Έχασε τη δημαρχία από την πρώτη Κυριακή για 0,16%

Στον Δήμο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη έγινε επίσης θρίλέρ στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, αφού ο Κωνσταντίνος Μαραγκάκης δεν κατάφερε για λίγο να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο, καθώς εξασφάλισε 42,85%. Ως εκ τούτου, θα δώσει τη μάχη με τον Παναγιώτη Κατηφέ στο δεύτερο γύρο. Μεγάλη μάχη δόθηκε και στον Δήμο Παπάγου-Χολαργού, όπου κυριάρχησε ο Ηλίας Αποστολόπουλος, συγκεντρώνοντας 38,49%.

Εκεί το θρίλερ παίχτηκε για τη δεύτερη θέση, καθώς ακολούθησε ο Δημήτριος Οικονόμου με 15,31% και 2.836 ψήφους, ενώ από κοντά βρέθηκε η Μαρία Σιώτου με 15,21% και 2.816 ψήφους. Μια διαφορά δηλαδή 20 ψήφων, που έστειλε τον κ. Οικονόμου στο δεύτερο γύρο στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, την προσεχή Κυριακή 15 Οκτωβρίου. Ένα απίστευτο εκλογικό θρίλερ όμως, πάλι για τη δεύτερη θέση, καταγράφηκε στον Δήμο Πεντέλης. Η Δήμητρα Κεχαγιά εξασφάλισε την πρωτιά με 31,78%, ωστόσο για τη δεύτερη θέση η μάχη κρίθηκε για μόλις δύο ψήφους. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Αναστασία Κοσμοπούλου με 22,8% και 3.322 ψήφους και ακολούθησε ο Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου με 22,78% και 3.320 ψήφους.

Υπάρχει βεβαίως και η περίπτωση του Διδυμοτείχου. Το υπουργείο Εσωτερικών δίνει νικητή των εκλογών τον Χρήστο Τοκαμάνη, όμως από τον συνδυασμό του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου υποστηρίζουν ότι έχει γίνει λάθος σε μετάδοση αποτελέσματος. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι η δικαστική αντιπρόσωπος έδωσε άλλα στοιχεία στο πρακτικό και άλλα έστειλε μέσω του συστήματος μετάδοσης, με αποτέλεσμα, ενώ εμφανίζεται νικητής ο κ. Τοκαμάνης, πραγματικός νικητής να είναι ο κ. Χατζηγιάννογλου. Ο Χρήστος Τοκαμάνης εμφανίζεται πρώτος (50,02%) με 5.607 ψήφους και ο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου δεύτερος (49,98%) με 5.602 ψήφους, που σημαίνει διαφορά μόλις 5 ψήφων, και θεωρείται βέβαιο πως η συνέχεια θα δοθεί στο πρωτοδικείο.