Ο Χ. Σπίρτζης, με την όποια επιρροή ή αξιοπιστία μπορεί να διαθέτει πλέον, εκμεταλλεύεται στο έπακρον τις σχέσεις του με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ώστε να βγαίνει και να δίνει συνεντεύξεις για να προπαγανδίζει το σενάριο της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ.

Μέχρι τώρα, πάντως, στη Χαριλάου Τρικούπη δεν παίρνουν στα σοβαρά τα λεγόμενά του. Και όπως μαθαίνω απ’ τους στενούς συνεργάτες του Ν. Ανδρουλάκη, κανείς δεν θα σηκώσει το τηλέφωνο για να επικοινωνήσει μαζί του προκειμένου να του πει «Χρήστο, βόηθα μας να τα βρούμε με τον Στ. Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ». Αυτά επί Ανδρουλάκη είναι κομμένα. Ούτε ο Κ. Λαλιώτης, που κάποτε άκουγε σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις τον Χ. Σπίρτζη να ζητά στήριξη για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ και του Α. Τσίπρα από το ΠΑΣΟΚ, δεν σκέφτεται σήμερα να τον αναγνωρίσει ως «συμπεθεροκόπο» των δυο κομμάτων.

Πήγε άπατος ο Κουτσιούκης

Από προχθές το βράδυ αντικείμενο κουτσομπολίστικης συζήτησης στους κόλπους της ΓΣΕΕ είναι ο πρώην γενικός γραμματέας της οργάνωσης και επικεφαλής της ΔΑΚΕ, Ν. Κουτσιούκης, ο οποίος πάτωσε στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος με τον συνδυασμό του Κ. Μπακογιάννη στην Αθήνα, καθώς με το ζόρι μπόρεσε να μαζέψει 380 σταυρούς στην πρωτεύουσα.

Εν τω μεταξύ και εδώ κατάφερε να δικαιωθεί ο Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος από την εποχή που ήταν υπουργός στην κυβέρνηση του Α. Σαμαρά θεωρούσε πως το «παραγοντιλίκι» των συνδικαλιστών ήταν σε πλήρη αναντιστοιχία με τα συμφέροντα της κοινωνίας. Αντιμετώπιζε δηλαδή ως «μύθο» την επιδραστικότητά τους ακόμη και στους συνδικαλιστικούς φορείς που εκπροσωπούσαν. Βέβαια, μέσα από την αποτυχία εκλογής του συγκεκριμένου συνδικαλιστή, που υποτίθεται κινητοποιεί κόσμο και κοσμάκη σε χώρους δουλειάς, όπως οι τράπεζες και ο ΟΣΕ, αντανακλάται και η δικαίωση του Κ. Μητσοτάκη σε προσωπικό επίπεδο. Διότι στο παρελθόν ο Ν. Κουτσιούκης, τότε που μαζί με άλλους ΔΑΚΙΤΕΣ έκλειναν το μάτι στον Α. Τσίπρα, τον «σχίστη των μνημονίων», αποκαλούσε τον σημερινό πρωθυπουργό «πλουσιόπαιδο του μπαμπά».

Πάλι στη Θεσσαλία η Ζωή

Για τέταρτη φορά μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, ενώ, όπως έγινε γνωστό χθες από το γραφείο της, σήμερα το απόγευμα θα μεταφέρει στους κατοίκους συγκεκριμένων χωριών της Καρδίτσας είδη πρώτης ανάγκης, που έχουν συγκεντρώσει μέλη και φίλοι του κόμματός της στο πλαίσιο της δράσης «Η αλληλεγγύη είναι δύναμη».

Νωρίτερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα παρασταθεί ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή Λάρισας για την υπόθεση των Τεμπών, καθώς ως δικηγόρος εκπροσωπεί οικογένειες των θυμάτων αυτής της ανείπωτης τραγωδίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Λογύδρια κενά περιεxομένου

Καμία, μα απολύτως καμία πρωτοτυπία δεν είχε το περιεχόμενο της χθεσινής παρέμβασης του Στ. Κασσελάκη στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ. Όσοι τον παρακολουθούσαν νόμιζαν πως έχει «ξεπατικώσει» τον Γ. Παπανδρέου όταν έλεγε «λεφτά υπάρχουν», εάν χτυπηθεί η διαπλοκή και η φοροδιαφυγή.

Επίσης, δεν ξέρω εάν του κάνει καλό του Κασσελάκη να υποδύεται τον εν δυνάμει πρωθυπουργό, όταν ακόμη δεν έχει σταθεροποιηθεί ως πρόεδρος στον ΣΥΡΙΖΑ. Με το να παριστάνει τον «λεοντόκαρδο» στους εκπροσώπους της κοινότητας των βιομηχάνων, λέγοντάς τους «δεν θα δέχομαι να με προσεγγίζετε», δεν σημαίνει πως γίνεται πειστικός στα μάτια της κοινής γνώμης για να τον αναγνωρίσει ως «αυριανό» κυβερνήτη. Αφήστε, δε, που κάτι τέτοια χαριτωμένα λογύδρια έκανε και ο Α. Τσίπρας, αλλά την ίδια στιγμή έβαζε από την πίσω πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου την οικονομική ελίτ της χώρας με «μεσάζοντα» τον Ν. Παππά, ο οποίος διαπραγματευόταν υποθέσεις για λογαριασμό του κόμματος από τον Σ. Μιωνή μέχρι τον Χ. Καλογρίτσα.

«Μοιρολόγια» για τον Αλέξη στο Facebook

Δεν ξέρω ποιος χειρίζεται τους λογαριασμούς του Α. Τσίπρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά χθες άλλαξε δύο με τρεις φορές τις φωτογραφίες του στο Facebook. Βέβαια, σε κάθε αλλαγή των φωτογραφιών οι φίλοι και ακόλουθοι του πρώην πρωθυπουργού εκδήλωναν τη στεναχώρια τους επειδή παραιτήθηκε απ’ την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ. Δεκάδες ήταν τα σχόλια που ανέφεραν «Αλέξη, λείπεις», «Πρόεδρε, γιατί μας εγκατέλειψες», «Αλέξη, γύρνα πίσω, χανόμαστε», «Αλέξη, είσαι μοναδικός και αναντικατάστατος», «Αλέξη, περιμένουμε την επιστροφή σου».

Μιλάμε για κλάμα, όχι αστεία. Και να οι καρδούλες και να τα gif με «I love you» από αρκουδάκια, σκυλάκια και γατάκια. Ένας απ’ τους φανατικούς του οπαδούς του έγραψε «Πρόεδρε, πες μας κάτι» και ένας άλλος προβοκάτορας πήγε και του σχολίασε: «Πες μας κάτι και ας είναι ψέμα, ε;». Σε κάθε περίπτωση, τέτοιο οδυρμό θα τον ζήλευε και ο Κιμ Γιονγκ Ουν, με τη διαφορά πως οι «νοσταλγοί» του Α. Τσίπρα κλαίνε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυθορμήτως για την απουσία του μεγάλου τιμονιέρη της Αριστεράς και όχι επειδή υποχρεώνονται, όπως στη Βόρειο Κορέα.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή