Ένας από τους «αντάρτες» της ΝΔ που πέρασαν στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών είναι ο Γιώργος Αμανατίδης, ο οποίος κατέρχεται ως υποψήφιος απέναντι στον εν ενεργεία περιφερειάρχη και εκλεκτό της ΝΔ, Γιώργο Κασαπίδη, για την εν λόγω περιφέρεια.

Ο Γιώργος Αμανατίδης στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, τερμάτισε πρώτος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με 35,54% έναντι 34,23% του Γιώργου Κασαπίδη.

Ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ κ. Αμανατίδης πήγε στη ΝΔ το 2019, και στις εκλογές της ίδιας χρονιάς εξελέγη βουλευτής, ωστόσο στις πρόσφατες δεν πέτυχε την εκλογή του, με το σενάριο περί καθόδου του στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να «παίζει» και τον ίδιο να το διαψεύδει. Η συνέχεια γνωστή, καθώς μετά την ανακοίνωση της αντάρτικης υποψηφιότητάς του διεγράφη από τη ΝΔ.

Μάλιστα, ο ίδιος την περασμένη Πέμπτη στον ΑΝΤ1 προχώρησε στην παραδοχή ότι αν είχε επανεκλέγει βουλευτής της ΝΔ στις πρόσφατες Εθνικές εκλογές, δεν θα κατέβαινε ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας. Άλλωστε, μέχρι πρότινος ο κ. Αμαντίδης, ως βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, χειροκροτούσε τον Γ.Κασαπίδη για τις δράσεις της περιφερειακής αρχής, ως προς την προσέλκυση πόρων και την αξιοποίηση των αναπτυξιακών εργαλείων για τη Δυτ.Μακεδονία.

«Ήμουν βουλευτής της ΝΔ και τίμησα το ρόλο μου. Αν είχα εκλεγεί, δεν θα ήμουν υποψήφιος περιφερειάρχης, γιατί όμως θα είχα πάλι τη δυνατότητα να προσφέρω στον τόπο μου», ανέφερε συγκεκριμένα μιλώντας στον ΑΝΤ1. Στην ερώτηση αν θα στήριζε τον κύριο Κασαπίδη απαντά: «Ναι, θα στήριζα το καλό του τόπου μου».


Ένα ακόμη θέμα που απασχολεί τον πολιτικό διάλογο στην περιφέρεια είναι τα οικονομικά πεπραγμένα του Αμανατίδη στην ΑΝΚΟ, όταν ήταν Γενικός Διευθυντής, με τον περιφερειάρχη Κασαπίδη να έχει επισημάνει ότι η διαφορά εσόδων και εξόδων από το 2016 έως το 2019 είναι με ζημίες.