Στο µικροσκόπιο του Μαξίµου και της Πειραιώς βρίσκονται -εκτός από τους υπουργούς και τους υφυπουργούς για τους οποίους χτύπησε καµπανάκι ο πρωθυπουργός στα µέσα της εβδοµάδας- ορισµένοι βουλευτές της Ν.∆. που επίσης υποπίπτουν κατά συρροή στο αµάρτηµα της αλαζονείας, της έλλειψης πολιτικής ενσυναίσθησης, αλλά και της προσωπικής στρατηγικής.

Βλέπετε, ατυχείς δηλώσεις, µε φόντο τις αυτοδιοικητικές κάλπες, έκαναν, πέραν των γνωστών κυβερνητικών στελεχών, και ορισµένα µέλη της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Οµάδας, που σήκωσαν ψηλά το λάβαρο του κοµµατικού πατριωτισµού, θεωρώντας ότι µε τον τρόπο αυτό βοηθούσαν τους προερχόµενους από τη Ν.∆. υποψηφίους και κατ’ επέκταση καθίσταντο αρεστοί στα υψηλά κλιµάκια.

Εκτός όµως από αυτή την κατηγορία, υπάρχει και µια άλλη, που κινήθηκε στο άλλο άκρο και στην οποία συµπεριλαµβάνονται εκείνοι οι βουλευτές που, είτε ανερυθρίαστα είτε συγκεκαλυµµένα, τάχθηκαν υπέρ των «ανταρτών» στις περιφέρειες όπου πολιτεύονται και οι ίδιοι, αγνοώντας την επίσηµη κοµµατική επιλογή.

Σε ποιες περιφέρεις εντοπίζεται το πρόβλημα

Ενδεικτικές είναι οι περιπτώσεις του Μπάµπη Αθανασίου στο Βόρειο Αιγαίο, που µπήκε καθυστερηµένα στη φωτιά για τον Αλκιβιάδη Στεφανή, σχεδόν των µισών βουλευτών τουλάχιστον της Ν.∆. στη ∆υτική Μακεδονία (ειδικά από την ώρα που προπορεύθηκε στις 8 Οκτωβρίου ο «αντάρτης» Αµανατίδης), καθώς και κάποιων συναδέλφων τους στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Για παράδειγµα, ειδικά στην τελευταία περιφέρεια, όπου στον πρώτο γύρο ο περιφερειάρχης και κάτοχος του χρίσµατος του κυβερνώντος κόµµατος, Χρήστος Μέτιος, έκοψε πρώτος το νήµα, από κανέναν δεν πέρασε απαρατήρητη η νωχελικότητα, σε σηµείο αδιαφορίας, µε την οποία αντιµετώπισε τη συγκεκριµένη µάχη ο βουλευτής Ροδόπης και εκ των πιο κοντινών πολιτικών φίλων του Κώστα Καραµανλή, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Μη νοµίζετε ωστόσο ότι από τη συγκεκριµένη εξίσωση µένουν εκτός τα Ιόνια Νησιά. Εκεί το θέµα είναι άλλο. Μιλάµε για τα µεγαλοπρεπέστατα «όχι» που είπαν στην κοµµατική ηγεσία οι βουλευτές Κέρκυρας και Λευκάδας, Γκίκας και Καββαδάς, αντίστοιχα, σε ό,τι αφορά την προοπτική να έµπαιναν στη µάχη για τη διεκδίκηση της περιφέρειας αντί της «πληγωµένης» πολιτικά Ρόδης Κράτσα, η οποία και τελικώς ηττήθηκε πανηγυρικά.

Επειδή λοιπόν άπαντες επαναξιολογούνται από το πρωθυπουργικό σύστηµα σε όλα τα επίπεδα µετά την Κυριακή, είναι ξεκάθαρο ότι η συµπεριφορά τους θα βρίσκεται στα υπ’ όψιν για περιπτώσεις όπως, π.χ., ένας µελλοντικός ανασχηµατισµός ή οι επιλογές όσον αφορά τους εισηγητές της Ν.∆. σε µια σειρά από κρίσιµα νοµοσχέδια. Ετσι είναι. Η δράση φέρνει πάντα αντίδραση...

Δημοσιεύθηκε στο Secret  στις 21/10/2023